Låt scouterna åka på läger

Att åka på läger i Sverige eller ute i världen kan också ge utmaningar för de äldre scouterna. Genom Scouternas arrangemang kan scouten få nationella och internationella scoutupplevelser utöver det vanliga. Massor av äventyr väntar – ute i världen och på hemmaplan.

Varje år skapar Scouterna unika och häftiga upplevelser som är något alldeles extra. Det är återkommande äventyr där särskilt utsedda ledare ger deltagare från hela landet nationella och internationella upplevelser. Arrangemangen har ett genomarbetet innehåll med en tydlig koppling till Scouternas program. Målet med Scouternas arrangemang är att ge deltagarna nya erfarenheter som leder till personlig utveckling.

Vem kan åka på Scouternas arrangemang?

De flesta av Scouternas arrangemang riktar sig till scouter i äventyraråldern och uppåt. Genom Scouternas arrangemang kan scouten få uppleva nationella och internationella arrangemang utanför den vanliga kårverksamheten. Arrangemangen är ekonomiskt självbärande. Det finns ibland stipendier att söka för att så många som möjligt ska få chansen att få uppleva Scouternas arrangemang.

Läs mer om Scouternas arrangemang

Vill du få mer information om nationella och internationella arrangemang?

Läs mer på Läger & äventyr »