Samhällsengagemang

Amahoro Amani

Samhällsengagemang har alltid genomsyrat scoutrörelsen. Här kan du läsa mer om hur kåren kan jobba med samhällsengagemang.

Engagera dina scouter

Hur kan vi jobba med samhällsfrågor på scoutavdelningen eller i kåren? Det behöver inte vara så svårt. Scouterna har gjort en digital guide om hur du kan göra världen bättre på scoutmötena – och samtidigt ha roligt.

Engagera dina scouter »

FN och Millenniemålen

Precis som att vi är en del av två stora världsorganisationer är vi även en del av världssamfundet. Scouterna arbetar för att vår verksamhet ska vara med i strävan mot att nå milleniemålen.

FN och Millenniemålen »

Mångfald och jämställdhet

Scouterna tror på respekt. Respekt handlar om hur vi bemöter och behandlar andra människor, men också om vår inställning till oss själva. Scouterna tror på människors lika värde och därför också på att alla människor är värda respekt.

Mångfald och jämställdhet »

Värsta fördomen

Scouterna driver tillsammans med Stiftelsen Expo, Ungdom Mot Rasism och Röda Korsets Ungdomsförbund rättighetsprojektet Värsta fördomen.

Värsta fördomen »

Amahoro Amani-metoden

Amahoro Amani är Scouternas stora utvecklingsprojekt i Stora Sjöregionen i norra Afrika. Projektmetoden används också för att göra skillnad i Sverige.

Amahoro Amani-metoden »

Musikhjälpen

Musikhjälpen lyfter varje år upp en undangömd humanitär katastrof. Scouter runt om i Sverige är med och visar sitt engagemang i insamlingen. Det finns aktivitetsmaterial för alla åldersgrupper.

Musikhjälpen »