Samhällsengagemang

Amahoro Amani

Samhällsengagemang har alltid genomsyrat scoutrörelsen. Här kan du läsa mer om hur kåren kan jobba med samhällsengagemang.

Engagera dina scouter

Hur kan vi jobba med samhällsfrågor på scoutavdelningen eller i kåren? Det behöver inte vara så svårt. Scouterna har gjort en digital guide om hur du kan göra världen bättre på scoutmötena – och samtidigt ha roligt.

Engagera dina scouter »

FN och de globala målen

Precis som att vi är en del av två stora världsorganisationer är vi även en del av världssamfundet. Scouting bidrar till hållbar utveckling på otroligt många olika sätt. Mycket av det vi gör går att koppla till hållbarhet, både I stort och smått. På Leda scouting-sidorna hittar du både exempel på vad scouter redan gör för att bidra och tips och aktiviteter som kan inspirera att göra skillnad i den lokala kåren.

Scouting och de globala målen »

Mångfald och jämställdhet

Scouterna tror på respekt. Respekt handlar om hur vi bemöter och behandlar andra människor, men också om vår inställning till oss själva. Scouterna tror på människors lika värde och därför också på att alla människor är värda respekt.

Mångfald och jämställdhet »

Världens barn

Varje höst utmanar organisationen Världens Barn alla barn och ungdomar i Sverige att vara med och skaka bössa i Sveriges största insamling för Världens barn. Insamlingen är öppen för alla – så gör en insats tillsammans med scoutkåren!

Scouter stöttar Världens barn »

Amahoro Amani-metoden

Amahoro Amani är Scouternas stora utvecklingsprojekt i Stora Sjöregionen i norra Afrika. Projektmetoden används också för att göra skillnad i Sverige.

Amahoro Amani-metoden »

Musikhjälpen

Musikhjälpen lyfter varje år upp en undangömd humanitär katastrof. Scouter runt om i Sverige är med och visar sitt engagemang i insamlingen. Det fristående scoutnätverket Scouter stöttar ger tips på insamlingsaktiviteter och håller i Scouternas gemensamma insamlingsbössa.

Scouter stöttar musikhjälpen »