Webbplats i WordPress

Scouterna har en lösning för webbplatser som bygger på WordPress Multisite.

Vi har valt WordPress för att det är etablerat och lätt att använda som redaktör, ger bra synlighet på nätet och för att det är flexibelt att utveckla utifrån våra behov. Plattformen används av kårer, distrikt och andra scoutföreningar. Systemet är enkelt att använda och all teknisk drift sköts av oss på Scouterna.

Det är kostnadsfritt att gå med i det nya systemet.

Du anmäler dig på webben. Gör anmälan nu »

Adress

Alla undersajter i systemet får en adress valfrittnamn.scout.se, där valfrittnamn exempelvis ersätts med kårnamnet eller orten där kåren ligger. Du kan även koppla på ett eget domännamn om du hellre vill ha det.

Funktioner

Systemet har bland annat följande funktioner:

• Tema som följer Scouternas grafiska profil med möjlighet att anpassa för kårens behov (specialbyggd för Scouterna).
  • Startsida med lappar för att puffa olika typer av innehåll (specialbyggd för Scouterna).
  • Skapa undersidor och menyer i fyra nivåer (standard i WordPress).
  • Enkelt att publicera sidor med rubriker, bilder, filmer och kopplingar till sociala medier (standard i WordPress).
  • Lista filer utifrån kategorier (specialbyggd för Scouterna).
  • Lista personer utifrån avdelningar (specialbyggd för Scouterna).
  • Nyhetsarkiv (specialbyggd för Scouterna).
  • Kalendarium (All in One Event Calendar).
  • Blogg med kommentarsfunktion (standard i WordPress).
  • Sökfunktion (Google Custom Search).
  • Lista externt innehåll med hjälp av RSS (specialbyggd för Scouterna).
  • Skapa egna formulär, till exempel för anmälan till arrangemang (Gravity Forms).
  • Möjlighet att lösenordsskydda sida eller sektion (specialbyggd för Scouterna).
  • Möjlighet att få webbstatistik genom Google Analytics (Simple Google Analytics).
  • Möjlighet att sökmotoranpassa enskilda sidor (All in One SEO Pack).
  • Möjlighet att ha en egen 404-sida (specialbyggd för Scouterna).

Tema för webbutvecklare

Utöver att gå med vårt nya system finns även möjligheten att ladda ner temat . Detta lämpar sig för dig som är webbutvecklare och vill drifta och utveckla kårsajten helt själv. Här kan du ladda ned det fristående temat.

Manual och Support

Det finns en särskild supportsajt för webbsystemet i WordPress där du hittar manual, utbildningsträffar och mycket annat. Där finns även länk till vårt supportforum där du kan ställa frågor, lämna feedback och rapportera problem.

Scouternas webbsupport »