Välkomnandet

Här hittar du tips på hur man kan hålla ett prova-på-möte och föräldramöte. I rekryteringshandledningen hittar du tips om bemötande och välkomnande i allmänhet. Vidare hittar du också information om Scouterna på olika språk.

Ladda ner rekryteringshandledningen »

Bjud in till prova-på-möte

Att bjuda in barn och föräldrar till ett prova-på möte är ett av de mest effektiva sätten att visa upp sin verksamhet på ett bra sätt. I handledningen kan du läsa om hur du genomför ett prova-på-möte. Du får också massor av tips på aktiviteter för prova-på-mötet.

Inbjudningar till prova-på-möte

Prova-på-möte, friluftsliv (Word-mall) »

Prova-på-möte, sjö och vatten (Word-mall) »

Prova-på-möte, samhällsengagemang (Word-mall) »

Prova-på-möte (PowerPoint-mall) »

Aktivitetsförslag prova-på-möte

Aktivitetsförslag 1 till prova-på-möte (pdf) »

Aktivitetsförslag 2 till prova-på-möte (pdf) »

Föräldramöte och information till föräldrar

För att föräldrarna ska prioritera sina barns scouting och för att kunna rekrytera föräldrar som ledare anordnar många kårer föräldramöten, ofta i samband med barnens prova-på möte. Det finns en film och en presentation som är framtagna för att hjälpa er i kåren presentera vad scouting är för föräldrarna.

Powerpoint om Scouterna

Om Scouterna till vuxna (ppt) »

Folder om Scouterna på olika språk

Nu finns en folder som berättar om scouting på olika språk. Kontakta din utvecklingskonsulent eller ditt närmaste regionala kansli och be om tryckta exemplar.

Eller ladda ned här och skriv ut på dubbelsidig A4 i färg. Vik ihop till en 6-sidig folder.

Vad är scouting?

Film om scouternas program >>