Bjud in

Sätt upp affischer och sprid flyers

Här finns mallar för kåren att använda. Det finns lappar om prova på-möte, flyers och affischer i två storlekar, både för att rekrytera barn och rekrytera vuxna. Alla dessa finns med tre teman: Friluftsliv, Sjö och Vatten och Samhällsengagemang.  Mallarna hittar du längst ner på sidan och du kan använda dem för att skriva ut affischer eller flyers.

Scouternas rekryteringsmaterial

Inspirerande informationsfoldrar, affischer och armband till rekryteringen får du tag på genom att kontakta din regionala utvecklingskonsulent.

GetFileAttachment

Skolrekrytering

Att besöka skolor i kårens upptagningsområde, berätta om scouting och dela ut lappar som bjuder in till prova på-möte är för många ett effektivt sätt att rekrytera på. Låt någon från kåren som är inspirerande och bra på att prata med barn få det här uppdraget – och är ingen ledig dagtid kan konsulenterna hjälpa till! Använd gärna prova-på lappen och affischerna. Nu finns även en film om scouting med inbjudan till prova på möte.  Scoutfilm med inbjudan till prova-på möte >>

Skolgårdsrekrytering

En scoutinspirerad rastaktivitet kan exempelvis vara ett bra alternativ ifall man inte får besöka klassrummen på grund av covid-19. Här kommer några saker att tänka på:

• Ta reda på hur många skolbarn som har rast samtidigt så du kan planera aktivitet därefter
  • Det kan vara bra att vara fler än en ledare på plats. Kanske har kåren några utmanare eller roverscouter som kan vara med?
  • Tänk över säkerheten! Även om dina scouter kan hantera en kniv eller en öppen eld kanske inte skolbarnen du besöker kan det.
  • Tänk över hur ni sprider information och inbjudningar. Kan ni ge informationsflyers till direkt till skolbarnens lärare istället för till barnen på rasten?

Kompisinbjudan

Involvera scouterna i rekryteringsprocessen av nya medlemmar. Kanske kan scouterna bli peppade av att ta rekryteringsmärket? Ni kan använda samma prova-på-lappar som i andra sammanhang men det finns också en särskild mall för kompisinbjudan som kan fyllas i för hand.

Sociala medier

Det är enkelt att skapa en annons i sociala medier, lägga upp en budget och följa upp. Annonser i sociala medier passar perfekt om du ska bjuda in till prova-på-möte. Tänk på att använda de bilder och text som finns på den här sidan. Låt alla som besöker er sida se att ni rekryterar med hjälp av omslagsbilderna. Du kan också testa att lägga upp era prova-på-möten som evenemang så att scouter och ledare kan dela och bjuda in fler. Dela gärna information om prova-på-möten i lokala Facebookgrupper!

Material:

Se till att synas i lokalmedia

Två sätt att synas i media är: redaktionella artiklar, reportage eller köpta annonser . Båda är effektiva i kårens rekryteringsmarknadsföring, men tumregeln är att redaktionellt innehåll har högre trovärdighet eftersom det är någon annan som berättar om scoutkårens verksamhet. Under nästa rubrik finns dessutom förslag på pressmeddelande till lokalpress. Tänk klokt när ni ska kontakta reportrar, på denna sidan kan du läsa mer om vad ni bör tänka på.

Ladda ned Scouternas pressguide »

Annonsering

Vill ni sätta in en annons kan det ibland vara så att tidningen själva sätter ihop er annons. Skicka då in logotyp i tabbformat, annonsexemplen, bild och text. Här under har vi samlat dessa så du kan ladda ned varje del var för sig.

Lappar och affischer

Här kan du ladda ned lappar och affischer. Se till så att datum, plats med mera stämmer.

På prova på-lapparna har vi även lagt till en mening om att vi ställer om prova på-mötena i och med coronapandemin. Lägg till eller skriv om informationen så den fungerar med er planering, exempelvis om ni vill att en föranmäler sig och så vidare eller lägg till det om ni använder en affisch eller flyer (QR-kod och coronainfo ligger endast på prova på-lapparna).

Till skolor vi inte kan besöka i år kan vi använda inbjudan med en QR-kod man skannar med mobilkameran till scoutfilmen som bjuder in till prova-på möte. Den kan lämnas till skolan som själva delar ut den till eleverna.

Tema: Friluftsliv

Tema: Sjö och vatten

Tema: Samhällsengagemang

Prova på-lappar på olika språk