Rekrytera

20170311 Scouter i Bredäng

Scouterna rekryterar alltid nya medlemmar. På den här sidan finns metodtips och material som hjälper dig i arbetet med att få din scoutkår att växa.

Sidans innehåll

Klicka på den delen du vill komma till.


Rekryteringskampanj 2019

Scoutrörelsen behöver fler engagerade vuxna för att kunna fortsätta erbjuda barn och unga en mer spännande fritid. Det är syftet med höstens rekryteringskampanj som kommer med flera andra nyheter.

Lokalt

Kampanjen blir helt lokalt baserad med kåren som avsändare och det kommer finnas nytt material att använda för att öka synligheten i ert upptagningsområde. Det handlar om texter, bilder, affischer, flyers, sociala medier-inlägg och annonsmaterial med mera. I år satsar Scouterna på att ta fram ökat stöd för att skapa lokal synlighet i stället för en central kampanj.

Olika teman

Kampanjen har olika teman som riktar sig till barn och vuxna. Varje scoutkår har sin egen profil och vi fokuserar till en början på sjöscouting, friluftsliv och samhällsengagemang som extra fokus i materialet kåren kan välja mellan. Scouting är inte bara ett av dessa tre områdena, därför kan nya teman dyka upp framåt.

Rekryteringstider

Kampanjen delas upp i och med att många kårer rekryterar oftare än bara augusti och september. Det innebär bland annat att vi har rekryteringsfokus även i början av vårterminen.

Bjud in en utvecklingskonsulent!

Som direktansluten scoutkår kan ni kontakta ert regionala kansli för att få massa bra stöd kring hur ni kan använda materialet, lägga upp en plan och genomföra en medveten rekrytering som kan ge resultat. Är kåren medlem i en samverkansorganisation kan ni kontakta er verksamhetsutvecklare/föreningsutvecklare.

Såhär gör ni

Bestäm vilket tema ni vill använda er av. Ladda sedan ner det materialet som är kopplat till ert tema. Tänk på att spela på alla hästar och synliggör materialet i alla era kanaler; affischer på anslagstavlor i upptagningsområdet, sociala medier, kårens lokal, media. Bjud in till ett prova på-möte genom annonser och fysisk rekrytering på torg och/eller i skolor. Tänk på vilken typ av bilder och texter ni använder er av, det ska kännas inbjudande och inte höja trösklarna, använd de bilder och texter tillsammans med övrigt material som finns här.

Tema: Friluftsliv

Tema: Sjö och vatten

Tema: Samhällsengagemang

Bilder

Utöver materialet ovan finns ett urval av bilder i Scouternas bildbank som passar årets rekryteringskampanj. Dessutom har vi letat efter de bästa bilderna som passar varje tema och lagt in dem i egna mappar, kika gärna här »

Såhär laddar du ned bilder från bildbanken:

Texter

Film

Använd gärna kampanjens film som vi återanvänt från tidigare rekryteringskampanjer. Scoutkårer har fri tillgång att använda den i sociala medier, på sin hemsida och så vidare. På vimeo kan du ladda ned filmen, klicka på filmens rubrik för att komma dit.

Skaffa en mer spännande fritid from Scouterna on Vimeo.

Sociala medier

Det är enkelt att skapa en annons i sociala medier, lägga upp en budget och följa upp. Perfekt om ni ska bjuda in till prova på-möte. Vi har tagit fram en enkel guide till hur ni lägger upp annonser i sociala medier och exempel på hur de kan se ut. Tänk på att använda de bilder och text som finns på den här sidan.

Omslagsbild på Facebook

Ändra er omslagsbild på Facebook, att ni erbjuder barn, unga och vuxna att skaffa en mer spännande fritid.

Grafisk profil

Om vi tillsammans lyckas kommunicera ett entydigt, engagerat och starkt Scouterna når vi inte bara lättare fram med våra budskap. På kommunicerasidorna kan du ladda ned logotyper, typsnitt och mycket mer för att använda när ni ska rekrytera.

Grafisk profil »

Ny logotyp till scoutkåren

Dags att uppdatera scoutkårens logotyp? Scouterna hjälper gärna till med att skapa en scoutkårlogotyp i Scouternas grafiska manér, genom formuläret via länken.

Ny scoutkårslogotyp »

Se till att synas i lokalmedia

Det finns två sätt att synas i media: redaktionella artiklar och reportage eller köpta annonser. Båda är effektiva i kårens rekryteringsmarknadsföring, men tumregeln är att redaktionellt innehåll har högre trovärdighet eftersom det är någon annan som berättar om scoutkårens verksamhet. Under nästa rubrik finns dessutom förslag på pressmeddelande till lokalpress. Tänk klokt när ni ska kontakta reportrar, på denna sidan kan du läsa mer om vad ni bör tänka på.

Ladda ned Scouternas pressguide »

Annonsmaterial

Vill ni sätta in en annons kan det ibland vara så att tidningen själva sätter ihop er annons. Skicka då in logotyp i tabbformat, annonsexemplen, bild och text. Här under har vi samlat dessa så du kan ladda ned varje del var för sig.

Typsnitt

Scouternas rubriktypsnitt Franklin Gothic finns förinstallerat i Office-paketet i de flesta versioner.

De två vikterna vi använder finns även att ladda ner här (de är gratis):

Franklin Gothic Book Regular »
Franklin Gothic Book Medium »

Förslag på pressmeddelande till lokalpress

Kommer inom kort.

———————————————-

Handledning och mallar för rekrytering

I rekryteringshandledningen får du råd kring hur du planerar, genomför och utvärderar kårens rekryteringsinsats.

Handledningen ger dig konkreta tips kring:

  • förberedelser
  • skolrekrytering
  • studentrekrytering
  • vuxenrekrytering
  • prova-på-möte
  • informationsträff för vuxna
  • utvärdering och reflektion

Ladda ner rekryteringshandledningen »

Mallar för rekrytering

Scouternas rekryteringsmaterial

Inspirerande informationsfoldrar, affischer och armband till rekryteringen får du tag på genom att kontakta din regionala utvecklingskonsulent.

GetFileAttachment

Bjud in till prova-på-möte

Att bjuda in barn och föräldrar till ett prova-på möte är ett av de mest effektiva sätten att visa upp sin verksamhet på ett bra sätt. I handledningen kan du läsa om hur du genomför ett prova-på-möte. Du får också massor av tips på aktiviteter för prova-på-mötet.

Aktivitetsförslag

Aktivitetsförslag 1 till prova-på-möte (pdf) »

Aktivitetsförslag 2 till prova-på-möte (pdf) »

Inbjudningar till prova på-möte

Prova-på-möte, friluftsliv (Word-mall) »

Prova-på-möte, sjö och vatten (Word-mall) »

Prova-på-möte, samhällsengagemang (Word-mall) »

Prova-på-möte (PowerPoint-mall) »

Powerpoint om Scouterna

Om Scouterna till vuxna (ppt) »

Folder om Scouterna på olika språk

Nu finns en folder som berättar om scouting på olika språk. Kontakta din utvecklingskonsulent eller ditt närmaste regionala kansli och be om tryckta exemplar.

Eller ladda ned här och skriv ut på dubbelsidig A4 i färg. Vik ihop till en 6-sidig folder.