Rekrytera

Scout_rekryt_0206

Scouterna rekryterar alltid nya medlemmar. På den här sidan finns metodtips och material som hjälper dig i arbetet med att få din scoutkår att växa.

Vid skolstart brukar vi fokusera lite extra på rekrytering och genomför bland annat en centralt stöttad rekryteringskampanj.

Externt rekryteringsmaterial 2017

Här hittar du det externa kampanjmaterialet som du gärna får använda i t ex annonser i lokal press, affischer till skola eller scoutkår. Det finns flyers som kan printas och delas ut. På affischen har vi lämnat den gula ”rea-splashen” tom, så att varje kår själva kan fylla i vilken avgift som gäller deras kår.

Se och ladda ner affischer och annonser här »

passa på scouterna extern kampanj

Handledning för rekrytering

I rekryteringshandledningen får du råd kring hur du planerar, genomför och utvärderar kårens rekryteringsinsats.

Handledningen ger dig konkreta tips kring:

• förberedelser
  • skolrekrytering
  • studentrekrytering
  • vuxenrekrytering
  • prova-på-möte
  • informationsträff för vuxna
  • utvärdering och reflektion

Ladda ner rekryteringshandledningen »

Scouternas rekryteringsmaterial

Inspirerande informationsfoldrar, affischer och armband till rekryteringen får du tag på genom att kontakta din regionala utvecklingskonsulent. Det finns foldrar riktade till blivande Spårare, Upptäckare, Äventyrare och vuxna som vill engagera sig i Scouterna.

GetFileAttachment

Bjud in till prova-på-möte

Att bjuda in barn och föräldrar till ett prova-på möte är ett av de mest effektiva sätten att visa upp sin verksamhet på ett bra sätt. I handledningen kan du läsa om hur du genomför ett prova-på-möte. Du får också massor av tips på aktiviteter för prova-på-mötet.

Aktivitetsförslag

Aktivitetsförslag 1 till prova-på-möte »

Aktivitetsförslag 2 till prova-på-möte »

Prova-på-inbjudan

Prova-på-inbjudan 1 som wordmall »

Prova-på-inbjudan 2 som wordmall »

Prova-på-inbjudan 3 som wordmall (2 stycken på liggande A4) »

PowerPoint om Scouterna

PPT om Scouterna till vuxna

Folder om Scouterna på olika språk

Nu finns en folder som berättar om scouting på olika språk. Kontakta din utvecklingskonsulent eller ditt närmaste regionala kansli och be om tryckta exemplar.

Eller ladda ned här och skriv ut på dubbelsidig A4 i färg. Vik ihop till en 6-sidig folder.

Ladda ner: Om Scouterna – Lätt svenska »

Ladda ner: Om Scouterna – Arabic »

Ladda ner: Om Scouterna – Dari »

Ladda ner: Om Scouterna – English »

Ladda ner: Om Scouterna – French »

Ladda ner: Om Scouterna – Persian Farsi »

Ladda ner: Om Scouterna – Somali »

Ladda ner: Om Scouterna – Sorani »

Ladda ner: Om Scouterna – Spanish »

Ladda ner: Om Scouterna – Syrian »

Ladda ner: Om Scouterna – Tigrinya »

Filmer

För att visa upp vad scouting handlar om kan du använda de här filmerna.

Skaffa en mer spännande fritid from Scouterna on Vimeo.