Östra Sverige

20180114 Viksjö scoutkår och Homenetmenkåren i Jakobsberg har gemensamma prova-på-aktiviteter i Viksjö.

Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande.  Vi gör det genom att överträffa scouternas förväntningar i varje möte och genom att scouterna utvecklas till förebilder i vår gemensamma rörelse.

Utvecklingskonsulenterna är redo att stötta er

Ta chansen att boosta verksamheten med inspiration, tips och stödinsatser från oss som jobbar med scoutkårer i Nordöstra Götalands-, Norra Smålands- och Dackes scoutdistrikt. Det blir en väl investerad tid som inspirerar och ger er goda förutsättningar att fortsätta verka för barn och ungas utveckling inom scouting. Inriktningen på besöket bestäms tillsammans  för att möta era behov och utmaningar. Vi skräddarsyr upplägg efter era behov för att stötta utvecklingsarbetet i scoutkåren, så hör av er!

Ladda ned konsulenternas broschyr

Följande personer jobbar med Östra Sverige:

Bild på utvecklingskonsulent Sofie Moberg

Sofie Moberg

E-post: sofie.moberg@scouterna.se
Mobil:
0720-770006 / (from abroad dial +46 720-770006)

Sofie arbetar som utvecklingskonsulent för södra och östra regionen.

Bild på utvecklingskonsulent Hanna Edwall

Hanna Edwall

E-post: hanna.edwall@scouterna.se
Mobil:

Hanna arbetar som utvecklingskonsulent för södra och östra regionen.

Foto saknas

Adam Lundberg

E-post: adam.lundberg@scouterna.se
0720-77 37 37

Adam stöttar scoutkårerna i Östra regionen, alltså Blekinge, Småland, Öland och Östergötland med bland annat rekrytering, inspiration och utveckling.

Anmäl dig till östra regionens nyhetsbrev

Kommande händelser

tor
Digital ledarträff – Tema: Engagemang
Aug 6 kl. 18:00 – 20:00

Träffarna sker via mötesverktyget Zoom och startar 18.30 med drop in från kl 18. Du kommer på förmiddagen samma dag få ett mejl med möteslänken. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi att du är ansluten till mötet senast 18.15 (därefter kan du stänga av kamera och mikrofon till det att träffen startar). Träffen är klar klockan 20.

6 augusti: Tema Engagemang

Terminsstart känns alltid som en nystart, eller hur? Därför inleder vi höstens träffar med att prata om engagemang! Vi pratar om vad som motiverar oss och hur vi kan jobba med ledarvård för att göra det ännu roligare att vara scoutledare. Vi pratar också om att bjuda in fler i vårt ledargäng, byter rekryteringstips och inspirerar varandra att välkomna nya scouter och ledare den här terminen.

ons
Digital ledarträff – Djupdykning i bevismärken
Sep 23 kl. 18:00 – 20:00

23 september: Djupdykning i bevismärken

Som ung scout är bevismärken ett av de stoltaste ögonblicken när man får sitt knivbevis eller yx- och sågbevis. Nu finns dessutom nya bevismärken, ett för stormkök och flera för sjöscouter. Men hur ska scouten göra för att du ska känna dig trygg i att lämna över ett bevismärke? Hur pratar man om kniven och vad gör man om man behöver ta tillbaka ett märke? Detta pratar vi om, delar erfarenheter och får inspiration från andra!

tis
Digital ledarträff – Såhär planerar och genomför vi hajker och övernattningar
Okt 13 kl. 18:00 – 20:00

13 oktober: Såhär planerar och genomför vi hajker och övernattningar

Kanske är den första hajken eller övernattningen (för många första gången någonsin utan familj) den mest spännande och nervösa utfärden man gör som scout? Många skulle nog säga att den skräckblandade förtjusningen full av förväntan och nervositet när man åker på scoutläger eller hajk aldrig ger sig. Så hur gör vi dem till ett minne man pratar om efter många år? Hur bygger vi in ett symboliskt ramverk med tema? Vilka risker finns att åka iväg?

mån
Digital ledarträff – Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre
Nov 2 kl. 18:00 – 20:00

2 november: Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre

I november är det dags för Demokratijamboree och medlemmarna får där chansen att demokratiskt påverka organisationens framtid. Men hur pratar vi egentligen om demokrati och påverkansmöjligheter med våra scouter? Hur kopplar vi det fluffiga ordet demokrati till målspår? Med inspiration från projektet Världsförbättrarna och Min Demokratihandbok djupdyker vi i in i hur kåren kan arbeta för att scouterna själva ska ta en mer aktiv roll i beslutsfattandet.

tor
Digital ledarträff – Om kommunikation och sociala medier
Dec 3 kl. 18:00 – 20:00

3 december: Om kommunikation och sociala medier

Engagerande och, för målgruppen, relevant kommunikation är A och O. Men hur skapar man just relevant kommunikation för målgruppen? Och vem är målgruppen? Vi fördjupar oss i kårens närvaro på sociala medier, bild– och enklare videoproduktion och knep för att skapa engagemang på sociala medier.

Distrikt

I östra Sverige finns följande scoutdistrikt som tillhör Scouterna: