Östra Sverige

20180114 Viksjö scoutkår och Homenetmenkåren i Jakobsberg har gemensamma prova-på-aktiviteter i Viksjö.

Vi vill att alla ska få möjlighet att uppleva scouting, i vår verksamhet som är så bra att ingen kan tänka sig något roligare eller mer utvecklande.  Vi gör det genom att överträffa scouternas förväntningar i varje möte och genom att scouterna utvecklas till förebilder i vår gemensamma rörelse.

Utvecklingskonsulenterna är redo att stötta er

Ta chansen att boosta verksamheten med inspiration, tips och stödinsatser från oss som jobbar med scoutkårer i Nordöstra Götalands-, Norra Smålands- och Dackes scoutdistrikt. Det blir en väl investerad tid som inspirerar och ger er goda förutsättningar att fortsätta verka för barn och ungas utveckling inom scouting. Inriktningen på besöket bestäms tillsammans  för att möta era behov och utmaningar. Vi skräddarsyr upplägg efter era behov för att stötta utvecklingsarbetet i scoutkåren, så hör av er!

Ladda ned konsulenternas broschyr

Följande personer jobbar med Östra Sverige:

Bild på utvecklingskonsulent Sofie Moberg

Sofie Moberg

E-post: sofie.moberg@scouterna.se
Mobil:
0720-770006 / (from abroad dial +46 720-770006)

Sofie arbetar som utvecklingskonsulent för södra och östra regionen.

Bild på utvecklingskonsulent Hanna Edwall

Hanna Edwall

E-post: hanna.edwall@scouterna.se
Mobil:

Hanna arbetar som utvecklingskonsulent för södra och östra regionen.

Foto saknas

Adam Lundberg

E-post: adam.lundberg@scouterna.se
0720-77 37 37

Adam stöttar scoutkårerna i Östra regionen, alltså Blekinge, Småland, Öland och Östergötland med bland annat rekrytering, inspiration och utveckling.

Anmäl dig till östra regionens nyhetsbrev

Kommande händelser

mån
Digital ledarträff – Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre
Nov 2 kl. 18:00 – 20:00

Träffarna sker via mötesverktyget Zoom och startar 18.30 med drop in från kl 18. Du kommer på förmiddagen samma dag få ett mejl med möteslänken. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi att du är ansluten till mötet senast 18.15 (därefter kan du stänga av kamera och mikrofon till det att träffen startar). Träffen är klar klockan 20.

Till anmälan >>

2 november: Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre

I november är det dags för Demokratijamboree och medlemmarna får där chansen att demokratiskt påverka organisationens framtid. Men hur pratar vi egentligen om demokrati och påverkansmöjligheter med våra scouter? Hur kopplar vi det fluffiga ordet demokrati till målspår? Med inspiration från projektet Världsförbättrarna och Min Demokratihandbok djupdyker vi i in i hur kåren kan arbeta för att scouterna själva ska ta en mer aktiv roll i beslutsfattandet.

tor
Digital ledarträff – Om kommunikation och sociala medier
Dec 3 kl. 18:00 – 20:00

Till anmälan >>

3 december: Om kommunikation och sociala medier

Engagerande och, för målgruppen, relevant kommunikation är A och O. Men hur skapar man just relevant kommunikation för målgruppen? Och vem är målgruppen? Vi fördjupar oss i kårens närvaro på sociala medier, bild– och enklare videoproduktion och knep för att skapa engagemang på sociala medier.

Distrikt

I östra Sverige finns följande scoutdistrikt som tillhör Scouterna: