Unga talespersoner

Tycker du att det är kul att berätta för andra vad vi gör i Scouterna? Gillar du att berätta eller skriva, blogga eller använda sociala media? Häng med och var ung talesperson för Scouterna!

Unga talespersoner

Unga talespersoner är ett nätverk av unga som aktivt representerar Scouterna inför till exempel press, sociala medier och vid olika evenemang. Scouterna samlar personer mellan 13 och 25 år i ett nätverk. Avsikten är att träna scouter att möta media (som tidningar och radio-/tv-program) och att då kunna förmedla en ärlig, tydlig och positiv bild av Scouterna i olika sammanhang.

För att göra detta möjligt ordnar Scouterna en kurs. Det erbjuder dig personlig utveckling, roliga övningar och mycket skratt.

I kursen för unga talespersoner ingår bland annat:

•   Intervjuträning.

•   Scouternas kommunikationsplattform.

•   Sociala medier – Facebook, Instagram och Snapchat.

Du som ung talesperson får bland annat träffa journalister från radio, TV och tidningar, själv göra reportage för tidningen Scout och även hänga med på aktiviteter och vara våra särskilda reportrar i livesändningar.

Vi fokuserar mycket på sociala medier, så att vara aktiv där sedan tidigare är meriterande. Som ung talesperson är du en ambassadör utåt och aktivt förmedla bilden av Scouterna utåt.

Kommande kurstillfällen

Eftermiddagen den 22 maj i Stockholm på Scouternas rikskansli. Denna gången är det fullt fokus på Scouternas lägereldsrapport där barn och unga möter makthavare för att runt lägerelden diskutera resultaten från rapporten.

Nätverket

Efter kursen får du möjlighet att gå med i ett nätverk av Unga talespersoner som är aktiva både lokalt och på nationellt. Inom nätverket förmedlas sedan olika uppdrag och chanser att vara med i media och på Scouternas event.

Mejla lagereld@scouterna.se med din intresseanmälan.