Unga talespersoner

unga talespersoner almedalen 2018

Tycker du att det är kul att berätta för andra vad vi gör i Scouterna? Gillar du att berätta eller skriva, blogga eller använda sociala medier? Häng med och var ung talesperson för Scouterna!

Scouternas unga talespersoner är ett nätverk av scouter mellan 13 och 25 år som aktivt representerar Scouterna i press och media, som gillar att hantera sociala medier och som vill vara Scouternas ansikte utåt vid olika evenemang.

Som ung talesperson får du också chansen att ingå i fokusgrupper och tycka till om alla möjliga kommunikationsidéer och bidra med artikelidéer och innehåll till tidningen Scout.

Ung talesperson är man under ett år, men det finns naturligtvis möjlighet att ansöka om att fortsätta uppdraget efterföljande år.

Utbildningen för unga talespersoner

Tillsammans med de andra unga talespersonerna utbildas du i att  möta journalister (från t.ex. tidningar, radio, TV) och att förmedla en ärlig, tydlig och positiv bild av Scouterna. Utbildningshelgen är full av möten med nya scoutkompisar och roliga övningar som leder till personlig utveckling!

I utbildningen för unga talespersoner ingår bland annat:

•   Intervjuträning och budskapsträning

•   Introduktion till Scouternas kommunikationsplattform

•   Varumärket Scouterna i sociala medier – Facebook, Instagram och Snapchat.

Under 2019 kommer Scouterna bland annat att synas i samband med Almedalen, Järvaveckan och som ung talesperson får man också chansen att vara med och jobba med Lägereldsrapporten som ska presenteras 2020.

Ansökan och kommande utbildningstillfälle

Ansökan för att bli ung talesperson under 2019 stängde den 1 december.

Utbildningshelgen kommer med stor sannolikhet att äga rum 1-3 februari 2019. Att kunna delta under utbildningen är obligatoriskt för att bli ung talesperson.

Nätverket för Scouternas unga talespersoner

Efter genomförd utbildning ingår du i ett nätverk av unga talespersoner som är aktiva både lokalt och nationellt. Inom nätverket förmedlas sedan olika uppdrag och chanser att prata och synas i media och på Scouternas evenemang.

När ditt år som ung talesperson är över blir du en del av ett så kallat alumninätverk tillsammans med alla andra som hittills varit unga talespersoner. Du kan fortfarande få frågor om att representera Scouterna i olika mediala sammanhang och kan, om du vill, få chansen att vara rådgivande fadder för nya unga talespersoner.