Ladda upp dina scoutbilder

Scouting är äventyr och kompisar! Det är vårt löfte och det vill vi alltid uppnå i alla sammanhang vi finns med. En bild säger mer en tusen ord är en vanlig sägning och många gånger stämmer det, därför vill vi ha hjälp att fortsätta fylla vår bildbank med härliga bilder i scoutsammanhang vi kan använda oss av i sociala, digitala och analoga medier i många av de sammanhang scouting i Sveriges syns. Det finns några hörnstenar som bilder Scouterna använder har. Dessa är:

• Försöka att fånga ögonblick i steget, snarare än arrangerade gruppbilder.
  • Aktiva barn och unga, eller i samspel med vuxna.
  • Scoutdräkt kan betyda t-shirt, piké eller halsduk, och inte bara skjorta, men det spelar inte så stor roll vad ni har på er. Scouting sitter inte i kläderna.
  • Skildra lek och äventyr.
  • Visa glädje och engagemang.
  • Visa upp mångfald och minnesvärda stunder, framför gamla symboler.
  • Tänk på att filmer ofta skapar mer känsla än stillbilder.

När du laddar upp bilder till oss lämnar du också över rättigheterna till användning av bilderna. Vi kan i den mån det är möjligt ange fotograf de gånger vi använder bilden. Ersättning för bilderna utgår ej.

Ladda ned modellrelease

En scout är en schysst kompis – se därför till att alla som är med på bilderna har gett sin samtycke till att vara med. Här kan du ladda ner vår modellrelease som personer som är med på bilden eller deras vårdnadshavare bör fylla i. Det är ditt ansvar som laddar upp bilder att de som är med i bilderna har sagt okej till det.

Fyll i formuläret

• Drop files here or
    Zippa en mapp med filen där alla bilder finns. Vi rekommenderar inte att du lägger med RAW-filer, för att vi ska kunna använda dem behöver bilderna vara högupplösta JPEG-filer (5000px minst).