Scouternas bilder

”En bild säger mer än tusen ord” är en gammal sanning. Bilder är onekligen mycket viktiga i vår kommunikation och därför är det avgörande att de följer vår strategi.

Rätt använda blir våra bilder – både stillbildsfoton och filmade inslag – ett snabbt och direkt sätt att visa vad vi gör, hur det känns och varför det är spännande att vara scout. Därför satsar vi på att använda allt fler bilder som förstärker de önskade associationerna spänning, gemenskap och utveckling. Vi jobbar aktivt med mångfald, även i vårt bildspråk. För Scouterna handlar allt om att sänka trösklar och inte fjärma. Vi ska inkludera, välkomna och kommunicera på ett modernt sätt.

Scouternas bildspråk

Vårt bildspråk ska representera vår verksamhet och därför finns en lathund till hur man kan tänka vid fotografering.

Arrangerade gruppbilder Ögonblick fångade ”i steget”
Vuxna Aktiva barn och unga
Alltid scoutskjorta Moderna scoutplagg
Yxa, kniv och knopar Närhet, lek och äventyr
Högtidlighet Glädje och engagemang
Gamla symboler Mångfald och minnesvärda stunder
Stillbilder Filmer som ger känsla

Våra bilder går från:
Skärmavbild 2015-08-05 kl. 13.03.09
Till:

Skärmavbild 2015-08-05 kl. 13.02.56

Scouternas bildbank

Scouterna har en bildbank där du kan ladda ner våra bilder i hög upplösning. Alla kan ladda ner bilder från bildbanken och använda när man vill berätta om scouting. Kom ihåg att alltid ange fotograf.

Så hämtar du bilder från bildbanken

Samtyckesblankett

Be alla scouter och ledare ta hem den här lappen som skrivs under med ett godkännande från respektive vårdnadshavare så att alla är okej med att vara med i bild eller på film.