Scouterna i text

Om vi tillsammans lyckas kommunicera ett entydigt, engagerat och starkt Scouterna når vi inte bara lättare fram med våra budskap. Dessutom bygger vi intern stolthet och skapar nya relationer för framtiden! Här hittar du texter du kan använda för att beskriva Scouterna.

För Scouterna handlar allt om att sänka trösklar och inte fjärma. Vi ska inkludera, välkomna och kommunicera på ett modernt sätt.

Vad heter vi som organisation?

På svenska heter vi Scouterna. På engelska heter vi The Guides and Scouts of Sweden.

Färdiga presentationstexter

När vi berättar om Scouterna för personer utanför vår verksamhet brukar vi ta hjälp av de här texterna, gör det du med! Vill du ha ännu mer inspiration än grundtexterna för barn, unga, vuxna och journalister så hittar du budskap i Scouternas kommunikationsplattform.

Grundtext barn och yngre

Till exempel på Facebook, Instagram och i rekryteringsmaterial:

Äventyr på riktigt!
I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på. Vad vill du göra idag?

Kortversion:

Äventyr på riktigt! Hos oss kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Vad vill du göra idag?

Grundtext vuxna/journalister:

Till exempel på LinkedIn, i mejlfot och i pressreleaser:

Tillsammans kan vi göra mer!
Scouterna ger över 68 665 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla. Hur vill du vara med och bidra?

Kortversion:

Tillsammans kan vi göra mer! Scouterna ger över 68 665 barn
och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Hur vill du vara med och bidra?

Scouterna på andra språk

Vi har tagit fram presentationen på 1000 tecken på andra språk än svenska. De finns i formatet A5 att skriva ut med 2 st per A4-ark:

Albanska

Arabiska