Scouternas logotyper

startsidelapp_kommunicera

Scouternas viktiga kännetecken för oss och för andra är våra logotyper och symboler. De är gemensamma och fria att använda för alla Sveriges scouter.

Scoutsymbolen

Scoutsymbolen står för scouting i
Sverige ur ett brett perspektiv.
Scoutsymbolen är en stilistik sammanslagning
scoutlilja_200x199_2av en fransk lilja och en treklöver. Den franska liljan symboliserar världsscoutorganisationerna WOSM (World Organization of the Scout Movement) och WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts). Vår scoutsymbol har genomskinliga linjer som öppnar sig utåt – vi är öppna, alla är välkomna. Symbolen kan användas antingen hel eller eller vertikalt utfallande. Om den används utfallande ska minst halva symbolen vara synlig. Den kan också användas som till exempel ett bakgrundsmönster, där bestäms givetvis symbolens beskärning av mönsterytan.

Scoutlogotypen

Scouternas logotyp består av scoutsymbolen tillsammans med texten Scouterna i sitt specifika typsnitt. Denna grundversion av logotypen används alltid som avsändare sist i ett flersidigt dokument.

Ladda ner

Scouternas logotyp