Unga talespersoner

UTP

Sök till ung talespersoner för Scouterna med fokus på Jamboree17!

Tycker du att det är kul att berätta för andra vad vi gör i Scouterna? Gillar du att berätta eller skriva, blogga eller använda sociala media? Häng med och var ung talesperson för Scouterna! Unga talespersoner är ett nätverk av unga som aktivt representerar Scouterna inför till exempel press, sociala medier och vid olika evenemang.

Unga talespersoner

Scouterna samlar personer mellan 13 och 25 år i ett nätverk. Avsikten är att träna scouter att möta media (som tidningar och radio-/tv-program) och att då kunna förmedla en ärlig, tydlig och positiv bild av Scouterna i olika sammanhang.

För att göra detta möjligt ordnar Scouterna en kurs. Det erbjuder dig personlig utveckling, roliga övningar och mycket skratt.

I kursen för unga talespersoner ingår bland annat:

•   Intervjuträning.

•   Scouternas kommunikationsplattform.

•   Sociala medier – framförallt Instagram och Snapchat.

Uppdrag med fokus på Jamboree17

Uppdraget som ung talesperson sträcker sig till sommaren 2018. Får du nu uppdraget som en av Scouternas unga talespersoner kommer du först fokusera på det jättestora lägret Jamboree17 som är i sommar. Där kommer vi fokusera mycket på sociala medier, bland annat Instagram och Snapchat. Du som ung talesperson får bland annat träffa journalister från radio, TV och tidningar, själv göra reportage från jamboreen och även hänga med på programaktiviteter, gå back stage inför de stora sceneventen och vara våra särskilda reportrar i livesändningar.

Till Jamboree17 kan man vara ung talesperson på många olika sätt, du kan vara deltagare med en scoutkår, funktionär eller helt och hållet ägna dig med att vara talesperson. Man får utbildning i sociala medier och intervjuteknik och Scouternas kommunikationsplattform och du får vara med på jamboreen som är riktigt rolig och utvecklande.

Vi fokuserar mycket på sociala medier, så att vara aktiv där sedan tidigare är meriterande. Som ung talesperson är du en ambassadör utåt och aktivt förmedla bilden av Scouterna utåt.

Kommande kurstillfällen

På den här sidan kommer aktuella kurstillfällen finnas.

Nätverket

Efter kursen får du möjlighet att gå med i ett nätverk av Unga talespersoner som är aktiva både lokalt och på nationellt. Inom nätverket förmedlas sedan olika uppdrag och chanser att vara med i media och på Scouternas event.

Kontakt

Har du frågor? Kontakta Adam Lundberg på Scouternas kansli på mail adam.lundberg@scouterna.se eller telefon 08-555 065 07.

Nu har ansökan för Unga talespersoner för 2017/2018 stängt. Tack alla som har ansökt!