Scouternas filmer

Ibland är det enklast att förklara känslan i scouting genom att visa en film. Jobba med film i kåren eller använd våra filmer för att visa hur roligt det är att vara scout.

Filmade inslag blir ett snabbt och direkt sätt att visa vad vi gör, hur det känns och varför det är spännande att vara scout. Därför satsar vi på att använda allt fler bilder och filmer som förstärker de önskade associationerna spänning, gemenskap och utveckling.

Jobba med film

Nästan alla provar att göra film i skolan så kunskapen bland barn
och unga är ofta högre än bland vuxna. Enkla sekvenser filmade med några smartphones kan lätt klippas samman till ett kollage som inte bara blir ett roligt minne – det kan också visa fler vad vi gör, hur roligt vi har och att scouterna hänger med i utvecklingen. Försök fånga känslan i händelsen!

Checklista för film

• Prata igenom det i gruppen; finns det några som är mer intresserade och kanske rent av provat på att göra och klippa film?
  • Botanisera på internet; det finns gott om filmtips och gratis redigeringsprogram för smartphones, läsplattor och datorer.
  • Kolla att alla i gruppen kan tänka sig att delta på bild. Annars är det viktigt att de som klipper filmen vet vilka de ska klippa bort (de ska aldrig exkluderas ur själva aktiviteten).
  • Försök fånga känslan eller kärnan i händelsen i stället för att vara redovisande – hellre ett roligt kollage än en lång förklaring.
  • Lägg hellre ut fler korta filmer på Instagram, YouTube etc än en enda längre film. Använd hashtags för att göra dem sökbara, till exempel #scouterna #äventyrochkompisar #scoutergör #scoutsommar

Vill du dela med dig av din film? Mejla till content@scouterna.se.

Rekryteringsfilm

Scouterna har gjort en rekryteringsfilm som är 30 sekunder lång och heter ”Skaffa en mer spännande fritid”. Syftet med filmen är att väcka nyfikenhet, visa Scouterna idag och så klart rekrytera. Tanken är att det ska vara en film för alla, en film som säger ”Hej” och bjuder in. Visa gärna filmen i rekryteringssyfte!

Filmen finns på YouTube. Om du inte har tillgång till internet då du planerar att visa filmen kan du ladda ner den via Vimeo.

Scouternas filmkanaler

Du hittar fler filmer på Vimeo och YouTube!

Scouterna på Vimeo »

Scouterna på YouTube »