Scouternas filmer

Ibland är det enklast att förklara känslan i scouting genom att visa en film. Jobba med film i kåren eller använd våra filmer för att visa hur roligt det är att vara scout.

Filmade inslag blir ett snabbt och direkt sätt att visa vad vi gör, hur det känns och varför det är spännande att vara scout. Därför satsar vi på att använda allt fler bilder och filmer som förstärker de önskade associationerna spänning, gemenskap och utveckling.

Scouternas reklamfilm

Scouterna har gjort en reklamfilm som visas på bio från den 11 september 2015 till och med den 6 februari 2016. Filmen är 30 sekunder lång och heter ”Skaffa en mer spännande fritid”. Syftet med filmen är att väcka nyfikenhet, visa Scouterna idag och så klart rekrytera. Tanken är att det ska vara en film för alla, en film som säger ”Hej” och bjuder in, precis som vi tillsammans beslutat i Scouternas kommunikationsplattform.

Filmen finns på YouTube. Om du inte har tillgång till internet då du planerar att visa filmen kan du ladda ner den via Vimeo.

Skaffa en mer spännande fritid from Scouterna on Vimeo.

Jobba med film

Nästan alla provar att göra film i skolan så kunskapen bland barn
och unga är ofta högre än bland vuxna. Enkla sekvenser filmade med några smartphones kan lätt klippas samman till ett kollage som inte bara blir ett roligt minne – det kan också visa fler vad vi gör, hur roligt vi har och att scouterna hänger med i utvecklingen. Försök fånga känslan i händelsen!

I Scouternas kommunikationsplattform finns tips och en praktisk checklista för dig som vill sätta igång och jobba med film.

Vill du dela med dig av din film? Mejla till kommuppdrag@scouterna.se.

Du hittar fler filmer på videosajten Vimeo på adressen www.vimeo.com/scouterna och på Scouternas Youtube-kanal.