Kommunicera Scouterna

scouterna-logo

Om vi tillsammans lyckas kommunicera ett entydigt, engagerat och starkt Scouterna når vi inte bara lättare fram med våra budskap. Dessutom bygger vi intern stolthet och skapar nya relationer för framtiden! På de här sidorna hittar du tips och råd för hur du ska kommunicera Scouterna.

Kommunikationsplattformen

Kommunikationsplattformen har vi tagit fram för att ge dig stöd och inspiration när du ska berätta om Scouterna och din kår för nuvarande och potentiella scouter, för föräldrar och anhöriga eller för journalister och politiker.

Kommunikationsplattformen »

Scouterna i text

För Scouterna handlar allt om att sänka trösklar och inte fjärma. Vi ska inkludera, välkomna och kommunicera på ett modernt sätt. Här hittar du texter du kan använda för att beskriva Scouterna.

Scouterna i text »

Här finns en färdig presentation i Power point om scouting som kåren kan använda och anpassa efter egna behov. Ert regionala kansli har foldrar i fickformat som beskriver scouting. En utskriftsversion av foldern finns här.

Ppt om vad scouting är

Fickfolder om Scouterna för utskrift

Bilder

Bilder är ett snabbt och direkt sätt att visa vad vi gör, hur det känns och varför det är spännande att vara scout. Därför satsar vi på att använda allt fler bilder som förstärker de önskade associationerna spänning, gemenskap och utveckling.

Bilder »

Logotyper

Scouternas viktigaste kännetecken är scoutsymbolen och scoutlogotypen. Ladda ner dem och läs om hur du kan använda dem.

Logotyper »

Mallar och typsnitt

Här kan du ladda ner mallar för Word, Excel och PowerPoint som följer Scouternas grafiska profil samt vårt typsnitt Scouterna DIN.

Mallar och typsnitt »

Externt kampanjmaterial

Under rekryteringsperioden är vi starka tillsammans! Genom att vara ett enhetligt Scouterna får vi större genomslag och syns mer. Därför finns det färdiga annonsmallar, som enkelt går att anpassa för din scoutkår.

Ladda ner externt kampanjmaterial »

Filmer

Ibland är det enklast att förklara känslan i scouting genom att visa en film. Jobba med film i kåren eller använd våra filmer för att visa hur roligt det är att vara scout.

Filmer »

Kommunicera i media

Genom media finns fantastiska möjligheter att nå ut till allmänheten. Lokal radio, tidningar och TV är ofta ute efter nyheter och spännande saker att göra reportage om. Låt barn och unga få ta plats och berätta om scouting!

Kommunicera i media »

Grafisk profil

Det finns en styrka i att vår rörelse ser likadan ut över hela landet! Scouternas grafiska profil är ett hjälpmedel för dig som arbetar med kårens kommunikation.

Grafisk profil »

Kriskommunikation

Vid en kris eller olycka, liten som stor, är det viktigt att rätt information når rätt personer snabbt.

Kriskommunikation »