Statsbidrag

I Scouterna är det viktigt att våra medlemmar har inflytande över  sina aktiviteter. Att få påverka sin egen verksamhet är en lärorik övning i demokrati. Genom att organisera kåren i medlemsföreningar förstärks demokratin samtidigt som Scouterna får större medel för att ge bättre stöd.

Varje scoutkår kan välja att söka statsbidrag för antingen patrullen, avdelningen eller kåren. Det görs genom att bilda en medlemsförening. En medlemsförening är det vi i Scouterna tidigare kallade lokalavdelning. 2017 är bidraget preliminärt satt till 800 kronor per godkänd medlemsförening och 16 kr per bekräftad medlem som är 6-25 år i en godkänd medlemsförening.

Information för patrullen, avdelningen eller kåren

Det finns specifik information och verktyg för patrullen, avdelningen och kåren, beroende på hur ni väljer att söka bidrag.

Sista ansökningsdag

Sista dag för att ansöka om statsbidrag i Scoutnet är den 31 mars 2017.

Behöver du hjälp med din ansökan skicka ett mejl till statsbidrag@scouterna.se.

Du kan också hitta mer information och guider på Scoutnets användarweb

Ladda ner