Sponsring från företag

Företag sponsrar ideella organisationer i allt större utsträckning. De vill gärna göra gott i samhället och stödja bra verksamheter, som bidrar till en bättre värld.

Alla kan söka sponsring och det är ett bra sätt utöka kårens kassa.

Några tips för att få sponsring

Välj företag som stämmer överens med Scouternas värderingar och verksamhet

Välj företag som är schyssta mot sin personal, tar hand om miljön och som inte förknippas med droger eller opålitlig verksamhet.

Sök i din närhet

Det är lättare att brinna för verksamhet i sin närhet. De lokala företagen på din ort har antagligen ett större engagemang för din scoutkår, än en marknadsavdelning långt bort. Någon på företaget kan själv ha varit scout i just din scoutkår.

Det är alltid bra om ni känner någon på företaget. Finns det någon scoutförälder som driver eller jobbar på ett företag som kan hjälpa till med sponsring. Det kan vara ett tryckeri, som vill ställa upp med billigt material. Eller någon på kåren är kanske granne med den lokala ICA-handlaren, som ni kan fråga om rabatt på hajkmaten.

Tänk in dig företagets situation – vad kan de få ut av det?

Kan ni visa upp deras logga på en skylt på lägret eller i scoutlokalen? Då kommer många barn och föräldrar känna till att företaget stödjer er.

Eller ska ni trycka upp en broschyr som ni delar ut till alla scoutföräldrar? Då kan ni tacka längst ner på framsidan för bidraget.

Ibland kan det fungera med en gentjänst, som att hjälpa till med inventering eller packa matkassar i matbutiken.

Kontakta den lokala dagstidningen och fråga om de vill skriva en artikel. Se då till att nämna att ni fick de nya fönstrena till scoutstugan av det lokala företaget X.

Har er scoutkår en facebook-sida? Då kan ni gilla företagets sida – bra reklam för företaget.

Ställ frågan!

Det kan bli några nej innan ni får ett ja.

Finns det några företag som ni måste välja eller som ni inte får välja?

Nej, det är upp till varje kår att bestämma så länge de stämmer överens med våra värderingar och följer lagar. Det är bara Scouternas egna arrangemang som i första hand måste välja sina nationella partners.

Nedan är en powerpoint som ni kan använda som  mall om ni ska träffa ett företag samt en diplommall att ge bort till företag som ger er sponsring:

Scoutkår ppt mall sponsring företag

Mall sponsordiplom

Vill ni bolla idéer kontakta Scouternas kansli på info@scouterna.se så hänvisar vi er till rätt person. Lycka till!