Få in pengar till kåren

Insamling till scoutrörelsen är viktigt för oss, utan gåvor kan vi inte leva upp till vår vision om Unga som gör världen bättre och vara den relevanta barn- och ungdomsaktör vi alltid strävar efter att vara. På den här sidan hittar du flera olika tips för att samla in pengar till scoutkåren. 

Kampanjmaterial ”Vår enda bänkvärmare”

För att samla in pengar till kåren i samband med lokala event och arrangemang finns det färdigt material att ladda ner och skriva ut. Materialet består av flera olika delar. Använd de delar som passar er verksamhet bäst! Valborg är en högtid då många scoutkårer samlar in pengar till sin verksamhet och därför har det här materialet tagits fram. Men materialet kan självklart användas under hela året.

Affischer i A3 och A4

Det finns affischer i format A3 och A4 att skriva ut och skriva valfri text på. Till exempel information om var insamlingen är samt hur man kan ge en gåva.

Ladda ner affisch insamling A3 >>

Ladda ner affisch insamling A4 >>

Facebook-bild och text

En Facebook-bild med text att lägga ut på kårens egen Facebook-sida. Komplettera gärna Facebook-bilden med texten:

Stöd en ungdomsverksamhet där alla platsar.
Ge en gåva och håll elden vid liv.

Förtydliga också hur man kan ge er gåvor, till exempel via Swish (om ni har ett Swishnummer), kårens bankkonto eller genom att sätta en insamlingsbössa vid affischen.

Ladda ner Facebook-bilden >>

Ladda ner omslagsbild till Facebook >>

Ladda ner profilbild till Facebook >>

Andra tips på sätt att samla in pengar på

Internationell insamlingsplattform

2017 lanserade World Organization of the Scout Movement (WOSM) en plattform för crowdfunding (på svenska ofta kallat gräsrotsfinansiering) av scoutverksamhet. Plattformen kan användas både av förbund/riksorganisation men också av kårer och mindre grupper.
Läs mer om plattformen »

Stiftelser

Det finns många stiftelser där man kan söka ekonomiskt stöd. Utöver de fonder och stipendier som specifikt riktar sig till scouter (den sidan hittar du HÄR) finns det även en ideell förening som hjälper dig som vill söka ekonomisk hjälp från stiftelser, kommuner och landsting
Läs mer på Stiftelsemedel »

Insamling via Facebook

Facebook erbjuder nu möjligheten att skapa insamlingar till ideella organisationer. Startar du en insamling till Scouterna som organisation så går pengarna till Scouternas nationella verksamhet. Vill du samla in till exempelvis din kår eller ett särskilt projekt du är intresserad av, får du skapa en personlig insamling eller ansöka hos Facebook om att få skapa insamlingsknapp på er kårs Facebookkonto.
Läs mer om insamling via Facebook »

Scouternas stödfond

Scouternas stödfond ger ekonomiska eller materiella bidrag till scouter mellan 8 och 25 år. Syftet är att fler ska kunna delta i aktiviteter som de annars inte hade kunnat vara med på.
Läs mer om Scouternas stödfond »

Scouternas insamlingssidor

På Scouternas egna insamlingssidor kan du starta en insamling till Scouterna för att på så sätt möjliggöra att fler barn och unga kan få en meningsfull fritid där de får växa som individer och uppleva äventyr och kompisar tillsammans! Som tack får du ett gåvobevis.
Läs mer om insamling till Scouterna »

Folkspel och Sverigelotten

Sverigelotten är föreningslivets egen skraplott där allt överskott går oavkortat till svenskt föreningsliv och främjandet av hälsa, integration och respekten för andra. Kåren väljer själv hur många lotter och hur ofta de vill sälja.
Läs mer om Sverigelotten »

Designtrasan

Finansiera ert scoutäventyr genom att sälja scouttrasor! Sveriges hushåll förbrukar 65 miljoner trasor per år. Trasorna är en naturprodukt, tillverkade av cellulosa och bomull. Trycket görs med vattenbaserade färger. Det innebär att trasorna är snälla mot miljön och går att kompostera när du känner dig färdig med dem. Det finns olika paket att sälja till olika priser.
Läs mer om Designtrasan och hur det går till att sälja trasorna här »

Fler tips på hur ni kan samla in pengar till kåren

På Demokratijamboree 2016 togs det i en workshop fram tips på hur kåren kan få in pengar. Läs och inspireras!

Tips på hur kårer kan samla in pengar »

Kontakt

Har du frågor eller vill ha mer information?