Få in pengar till kåren

Insamling till scoutrörelsen är viktigt för oss, utan gåvor kan vi inte leva upp till vår vision om Unga som gör världen bättre och vara den relevanta barn- och ungdomsaktör vi alltid strävar efter att vara. På den här sidan hittar du flera olika tips för att samla in pengar till scoutkåren. 

Kampanjmaterial ”Vår enda bänkvärmare”

För att samla in pengar till kåren i samband med lokala event och arrangemang finns det färdigt material att ladda ner och skriva ut. Materialet består av flera olika delar. Använd de delar som passar er verksamhet bäst! Materialet togs i fram i samband med Valborg 2016, men kan självklart användas under hela året.

Affischer i A3 och A4

Det finns affischer i format A3 och A4 att skriva ut och skriva valfri text på. Till exempel information om var insamlingen är samt hur man kan ge en gåva.

Ladda ner affisch insamling A3 >>

Ladda ner affisch insamling A4 >>

Facebook-bild och text

En Facebook-bild med text att lägga ut på kårens egen Facebook-sida. Komplettera gärna Facebook-bilden med texten:

Stöd en ungdomsverksamhet där alla platsar.
Ge en gåva och håll elden vid liv.

Förtydliga också hur man kan ge er gåvor, till exempel via Swish (om ni har ett Swishnummer), kårens bankkonto eller genom att sätta en insamlingsbössa vid affischen.

Ladda ner Facebook-bilden >>

Ladda ner omslagsbild till Facebook >>

Ladda ner profilbild till Facebook >>

Andra tips på sätt att samla in pengar på

MixBoxen

Ska din kår åka på ett läger, hajk eller behöver pengar till den dagliga verksamheten? MixBoxen erbjuder ett unikt sortiment med attraktiva och lättsålda produkter för att förstärka kårens ekonomi. Alla Boxar (produkter) kostar 200 kronor och 50 kronor går oavkortat till kåren.

Läs mer om MixBoxen och hur det går till att sälja boxarna här »

Designtrasan

Finansiera ert scoutäventyr genom att sälja scouttrasor! Sveriges hushåll förbrukar 65 miljoner trasor per år. Trasorna är en naturprodukt, tillverkade av cellulosa och bomull. Trycket görs med vattenbaserade färger. Det innebär att trasorna är snälla mot miljön och går att kompostera när du känner dig färdig med dem. Det finns olika paket att sälja till olika priser.

Läs mer om Designtrasan och hur det går till att sälja trasorna här »

Kontakt

Har du frågor eller vill ha mer information?