Kårekonomi

En bra verksamhet har god koll på sin ekonomi. Här hittar du information om hur du söker statsbidrag i Scoutnet, medlemsavgifter, aktuella erbjudanden, mallar för utlägg med mera.

Statsbidrag

Statsbidrag är en viktig inkomst  för kåren och Scouterna. Genom att söka statsbidrag ökar scouterna både inflytande och pengar i kassan.

Statsbidrag »

Medlemsavgifter

Alla medlemmar får en faktura med medlemsavgiften. Här hittar du frågor och svar om medlemsavgifter.

Medlemsavgifter »

Direktfakturering för kåren

Direktfaktureringen av medlemsavgifter ska underlätta scoutkårens administrativa arbete. Här har vi samlat informationen kring vad kåren behöver veta och göra.

Direktfakturering för kåren »

Erbjudanden

Det finns många bra erbjudanden för scouter och scoutkårer, som ni kan spara pengar på.

Erbjudanden »

Få in pengar till kåren

Det finns många mer eller mindre ambitiösa sätt att samla in pengar på till lägret, kåren eller annat som kan behövas för oss som scouter. På denna sida hittar du flera av dem.

Få in pengar till kåren »

Fonder

Sök pengar från fonder och få mer pengar till kåren. Här har vi samlat Scouternas egna fonder och fonder som speciellt riktar sig till scouter och scoutkårer. Här hittar du också en broschyr med massor av tips för dig som ska söka bidrag till scoutverksamheten.

Fonder »

Sponsring

Företag sponsrar ideella organisationer i allt större utsträckning. De vill gärna göra gott i samhället och stödja bra verksamheter, som bidrar till en bättre värld. Sök sponsring ni med!

Sponsring »