Starta scoutkår

Vi är många i Scouterna, men vi vill bli fler. Om det inte finns någon scoutkår i ert närområde har ni möjlighet att bilda en ny kår! Här hittar du all information du behöver för att starta en ny scoutkår.

För er som startar eller funderar på att starta en ny scoutkår är det väldigt bra om ni i ett tidigt skede kontaktar ert regionala kansli. Då kan en utvecklingskonsulent kontakta er som vill starta en kår för att berätta mer om hur du kan gå tillväga och vad det finns för hjälp att få. Det finns fem regionala kanslier i Sverige.

Hitta närmsta regionala kansli »

Metodmaterial för att starta scoutkår

För att stötta dig i processen med att starta en scoutkår finns det ett metodmaterial där du får en steg- för- steg guide till att starta en scoutkår. I metodmaterialet hittar du även information och inspiration om vad Scouterna är och hur du kan utveckla er scoutkår.

Ladda ner