Utveckla kåren

Scoutläger. Vilda. Kragenäs. 2014. Foto: Anna von Brömssen 070-7811864

På de här sidorna hittar du stöd som du och kåren kan använda för bland annat rekrytering, Scoutnet och kårens ekonomi. Du kan också få hjälp av våra regionala kanslier med att utveckla kåren.

Rekrytera

Scouterna rekryterar alltid nya medlemmar. På den här sidan finns konkreta metodtips och handledningar som hjälper dig i arbetet med att få din scoutkår att växa.

Rekrytera »

Utveckla och behålla

Här kan du läsa mer om hur du kan utveckla kårens verksamhet bland annat genom att göra en verksamhetsplan och använda scoutprogrammet.

Utveckla och behålla »

Lokalt stöd

Regionala kanslier och distrikt finns som stöd för din kår. Välj i vilken del av landet kåren ligger för att se vilket stöd som finns lokalt. Du kan exempelvis boka tid med en konsulent som kommer ut till din kår för att hjälpa er att utveckla kåren.

Kommunicera

Alla scouter är viktiga kommunikatörer och marknadsförare av Scouterna. Till din hjälp hittar du här stöd för att kommunicera Scouterna i text och bild. Det finns även en guide för vad du ska tänka på när du kontaktar media.

Kommunicera Scouterna »

Scoutnet

Scoutnet är Scouternas medlemsregister och verksamhetsstöd. Här hittar du all information du behöver för att administrera medlemmar i Scoutnet.

Scoutnet »

Scoutwebb

Alla scoutkårer kan få en egen kårsajt i Scouternas webbsystem. Här hittar du information om hur du går tillväga.

Scoutwebb »

Kårekonomi

En bra verksamhet har god koll på sin ekonomi. Här hittar du information om hur du söker statsbidrag, medlemsavgifter, hur du söker ur fonder med mera.

Kårekonomi »

Kåradministration

Du som driver en kår har mycket formalia att tänka på. Stadgar, årsmötesprotokoll och årsredovisningar måste fixas. Här får du stöd för detta.

Kåradministration »

Scouternas stödfond

Scouternas stödfond ger ekonomiska eller materiella bidrag till scouter mellan 8 och 25 år. Här hittar du information om bidraget och om hur ansökningsprocessen går till.

Scouternas stödfond »