• Angående coronaviruset och Covid-19

2020-04-08

Med anledning av coronaviruset Covid-19 rekommenderas följande. Lokal scoutverksamhet för patruller och avdelningar kan fortsätta – men alla träffar ska hållas utomhus eller digitalt för att minska smittspridning. Samtliga sammankomster med fler än 50 personer stoppas. En riskbedömning ska göras innan varje möte och använd Scouternas riskanalys som komplement för hajker och läger.

Läs hela artikeln»

• Scouternas starka trend fortsätter: Fem nya scouter om dagen – Ökar medlemsantalet för sjätte året i rad

2020-04-07

Scouterna fortsätter att vara en av svenska barn och ungdomars favoritorganisationer. För sjätte året i rad ökar medlemsantalet. 2019 stannade ökningen på 1 815 medlemmar – alltså fem nya scouter varje dag, totalt sett 72 265 scouter.

• Tack för din insats!

2020-04-03

Just nu känner många en oro med anledning av coronaviruset och det som händer i samhället. Det är fullt förståeligt. Anhöriga drabbas, vårdpersonalen kämpar och företagen har det tufft. Vi scouter påverkas också – vi är och kommer alltid att vara tätt förbundna med samhället. Men nu behövs vi mer än någonsin.