Tidningen Scout

Scout är tidningen för alla scouter i Sverige. Den vänder sig till scouter i alla åldrar, ledare och föräldrar.

Tidningen kommer ut med fyra nummer per år. I arbetsgruppen ingår ett större redaktionsråd med Scouternas samverkansorganisationer, ideella och ungdomsredaktörer.

Webbtidningen Scout

Allt som inte fick plats i tidningen, extramaterial och mycket mer finns i webbtidningen Scout.

Läs webbtidningen »

Vem får tidningen Scout?

Alla medlemmar i Scouternas medlemsregister Scoutnet får tidningen direkt i sin brevlåda. Medlemmar i NSF, Equmenia Scout och Salt Scout får också tidningen. För adressändring, prenumerationsärenden och frågor om utebliven tidning, kontakta respektive organisation.

Vill du inte få papperstidningen?

De medlemmar som inte automatiskt vill få tidningen kan avanmäla sig från utskicklistorna på olika sätt beroende på vilken samverkansorganisation medlemmen är ansluten till.

Medlemmar som är anslutna till Scouterna och Salt scout och som inte vill få tidningen kan själva via medlemsregistret Scoutnet avsäga sig tidningen. I din Scoutnet-profil finns rutan ”vill ha tidning”, som automatiskt är ifylld. Denna ruta behöver klickas ur så att den blir tom. När detta är gjort kommer nästkommande nummer av Scout inte att skickas till dessa medlemmar.

Du hittar detta genom att klicka på ”Min profil” och sen Alternativ – Redigera min profil.

Medlemmar som är anslutna till Nykterhetsförbundets scoutförbund som inte vill ha tidningen Scout går själva in i medlemsregistret Madicken, och väljer bort tidningen där, alternativt kontaktar info@nsf.scout.se.

Medlemmar i Equmeniascout som inte vill ha tidningen eller inte vill ha fler än ett nummer per familj mejlar scout@equmenia.se och meddelar ärendet.

Kontakta redaktionen

Vi vill veta vad du tycker om din medlemstidning! Mejla till info@scouterna.se.

Scouterna
Box 420 34

Chefredaktör

Foto saknas

Marieke Johnson

Kommunikatör
E-post: marieke.johnson@scouterna.se
Telefon:

Marieke är redaktör för Tidningen Scout och är produktionsledare.

Ansvarig utgivare

Bild på Anna-Karin Hennig