Scouterna i sociala medier

Scouterna är aktiva i sociala medier och driver ett antal bloggar. Här hittar du länkar till våra konton i sociala medier och våra bloggar.

Scouterna använder sig av en mängd olika kanaler för att kommunicera. En viktig del i det är social nätverk där man umgås med vänner, bekanta och intressanta personer/organisationer. Facebook och Twitter är två sociala medier som vi använder som kommunikationskanaler inom Scouterna men även en kanal för att kommunicera med andra utanför vår organisation. Vi använder sociala medier i syfte att:

• ge insyn i och informera om vår verksamhet
  • uttrycka vad vi står för och stå upp för det vi tror på
  • lyssna, skapa relationer och dialog

Våra konton på Facebook

Våra konton på Twitter

Våra konton på andra tjänster

Schyssta kompisar även på webben

I våra kanaler accepterar vi inte inlägg som strider mot svensk lag. Inlägg som är stötande, rasistiska, uttrycker kränkande åsikter om specifika personer, sexuellt eller våldsamt innehåll eller som innehåller nedsättande omdömen om kön, ras, religion eller sexualitet höra inte hemma i våra kanaler.

Vi visar varandra hänsyn och respekt, vi diskuterar sak och inte person. Vill du veta mer om vad som är bra att tänka på när man skriver eller diskuterar på internet så kan du googla på ”netikett”. Vi är schyssta kompisar helt enkelt.