Scoutnytt

bild t artikel om Anna Karin

Förtydligande kring pågående Novus-undersökning om inkludering

Nyheter

Under måndagen skickades det ut en Novus-enkät till 1000 slumpvalda medlemmar, med Scouterna som avsändare. Vi har förstått att denna har väckt frågor hos några av er som har fått den och vi beklagar att informationen inte var tydligare.

nathaliemalic-8009203

Lär dig av andra nordiska scouter – Förändringsagenter 2020

Nyheter

Nu har du som är 16-25 år gammal och har ambitioner för ditt scoutliv chansen att delta i en kurs med andra nordiska scouter.

PatrikHedljungWSJ2019109

Vi sätter fokus på barns rättigheter

Nyheter

Sedan 1 januari är Barnkonventionen lag – och barns rättigheter är kanske mer på agendan än någonsin. Därför sätter vi nu lite extra fokus på detta med Scouternas barnrättsmånad!

Anna-Karin Hennig, ny tillförordnad generalsekreterare

Anna-Karin Hennig tillförordnad generalsekreterare för Scouterna

Nyheter

Anna-Karin Hennig blir tillförordnad generalsekreterare för Scouterna. Hon kommer att tjänstgöra fram till dess att en ordinarie generalsekreterare är på plats.

bild t artikel om Anna Karin

Scouternas generalsekreterare lämnar sin tjänst

Nyheter

Scouterna har idag inlett sökandet efter en ny generalsekreterare för organisationen sedan Petra Lindskog valt att lämna sin tjänst.

Vy över lägerområdet från tornet på Navet på Jamboree17

Bli stabschef eller funktionsansvarig på Jamboree 21

Nyheter

Ta chansen och var med och bidra till att tusentals barn och unga får en fantastisk upplevelse. Nästa nationella jamboree genomförs mellan den 31 juli och den 7 augusti 2021 i skånska Norra Åsum och vi behöver flera ideella eldsjälar för att lyckas med arrangemanget.

Dj_2018_low

Demokratijamboree 2020 kommer gå av stapeln i Västerås!

Nyheter

Nästa år är det dags för Demokratijamboree och Scouternas stämma igen! Vi kan med glädje berätta att Demokratijamboree 2020 kommer att arrangeras på Aros Congress Center i Västerås 20-22 november.

UTP helg 11

Utan unga – ingen demokrati

Årets budskap till Scouternas fredsdag handlar om vikten av ungas deltagande i samhällsdebatten,

nathaliemalic-8109678 (1)

Träffa andra utmanarkommittéer på nationell träff

Är du med i en utmanarkommitté? Vill du träffa andra som också är det för att snacka, utbyta idéer och dela bra verktyg? Kom då på Scouternas träff för utmanarkommittéer!