Scoutnytt

scouter stöttar musikhjälpen foto Gustav Hertz

Tack till ert fina engagemang i Musikhjälpen!

Nyheter

Scouternas styrelse tackar alla scouter som engagerat sig i Musikhjälpen.

Skärmavbild 2018-12-05 kl. 20.57.38

Scout View blir Scout Trails

Nyheter

Scouternas projekt Scout View byter namn till Scout Trails. Detta i samband med att intresset från scouter i andra länder ökar och bidrar till att projektet blir internationellt.

scouternas stödstrumpa insamling

Scouternas stödstrumpa motverkar psykisk ohälsa

Nyheter

Den psykiska ohälsan bland unga i Sverige har ökat med över 100 procent på tio år. Det är helt oacceptabelt och därför handlar julens insamlingskampanj om att motverka psykisk ohälsa.

scouternas styrelse

Stämman röstade fram Scouternas styrelse i Karlstad

Nyheter

Britta Burreau och Gustaf Haag fortsätter det delade ledarskapet som ordförandepar för Scouterna. Det beslutades på Scouternas stämma under Demokratijamboreehelgen.

20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Förstudie nationella jamboreer

Nyheter

Förstudien om nationella jamboreer bygger på erfarenheter och insamling av lärdomar och reflektioner. Den är genomförd på uppdrag av Scouternas styrelse.

karta-globala-malen-logo-och-ikoner

Nytt aktivitetsmaterial för scouter om de globala målen

Nyheter

Samma vecka som Scouternas största demokratihändelse Demokratijamboree genomförs lanserar Scouternas nytt ledarmaterial på temat de globala målen för hållbar utveckling.

trygga möten

Tyck till om Trygga mötens webbkurs

Nyheter

Vad tycker du om nuvarande webbkurs och vad vill du förbättra? Berätta genom att fylla i ett enkelt formulär!

PH20170805-DSCF1591

Planeringsgrupp för nationella jamboreen 2021

Nyheter

Planeringsgruppen för nationell jamboree 2021 är nu utsedd. Ledare av gruppen blir Therese Julén och Patrik Ulvdal.