Scoutnytt

lara-friluftsliv-1

Äntligen finns ”Lära Friluftsliv” att ladda ner

Häftet är ett koncept för utbildning i grundläggande friluftsliv och används med fördel tillsammans med boken Leva friluftsliv.

Angående coronaviruset och Covid-19

Nyhet, Nyheter

Med anledning av coronaviruset Covid-19 rekommenderas följande. Lokal scoutverksamhet för patruller och avdelningar kan fortsätta – men alla träffar ska hållas utomhus eller digitalt för att minska smittspridning. Samtliga sammankomster med fler än 50 personer stoppas. En riskbedömning ska göras innan varje möte och använd Scouternas riskanalys som komplement för hajker och läger.

Scout med laptop Arrangemangsledarträff 2020

Ny hemsida för stämman

Demokratijamboree, Nyhet, Nyheter

All information som rör stämman kommer att finnas på den nya hemsidan demokratijamboree.se.

Läs hela artikeln »
En Ipad ligger på en gräsmatta. På Ipaden står det "Demokratijamboree Scouternas stämma 2020 - Digitalt 21-29 november 2020". Bredvid Ipaden ligger en scouthalsduk i blått och gult.

Handlingarna till Scouternas stämma är här – och anmälan har öppnat!

För dig som vill hänga med i Scouternas stämma och vad som beslutas där är handlingarna guld. Nu har de släppts och anmälan är öppen.

Scoutforum-LW-9100

Vill du vara med i Scouternas valberedning?

Nyhet, Nyheter

Snart är det dags för Demokratijamboree 2020 – och det innebär att det är dags att det behövs nya personer att ta plats i Scouternas valberedning!

Förändringar i styrelsen

Nyhet, Nyheter, Styrelsen, WAGGGS

Inför hösten har vi två förändringar i Scouternas styrelse. Theres Sysim​etsä lämnade sin plats som ledamot i styrelsen för att tillträda tjänsten som generalsekreterare för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund. Linda Wallberg valde att lämna sitt uppdrag som IC och ledamot i Scouternas styrelse. Ny tf IC för WAGGGS är Marie-Louise Lövgren. ​Stina Alm har valt att lämna sitt uppdrag som ledamot.

BILD T FACEBOOK OCH IG - Demokratijamboree blir digital

Demokratijamboree 2020 ställer om och blir digital

Nyhet, Nyheter

Demokratijamboree och Scouternas stämma i november blir helt digital. Detta för att förebygga smittspridning av covid-19.

Struktur Verksamhetsplanering

Var med och påverka Scouternas framtid – skicka in dina idéer före 20 augusti

Nyheter

Nu är det äntligen dags att ge input på Scouternas verksamhetsplan 2021–2022. Strategin som antogs för perioden 2015–2025 går in i sin slutfas och tillsammans har vi kommit långt inom många områden. Det ska vi vara stolta över! Ändå finns det en hel del att göra före 2025. Nu vi vill ha dina åsikter om de mål som styrelsen föreslår för 2021-2022 samt att du bidrar med exempel och idéer kring hur vi ska nå dem!