Scoutnytt

Vy över lägerområdet från tornet på Navet på Jamboree17

Bli stabschef eller funktionsansvarig på Jamboree 21

Nyheter

Ta chansen och var med och bidra till att tusentals barn och unga får en fantastisk upplevelse. Nästa nationella jamboree genomförs mellan den 31 juli och den 7 augusti 2021 i skånska Norra Åsum och vi behöver flera ideella eldsjälar för att lyckas med arrangemanget.

Dj_2018_low

Demokratijamboree 2020 kommer gå av stapeln i Västerås!

Nyheter

Nästa år är det dags för Demokratijamboree och Scouternas stämma igen! Vi kan med glädje berätta att Demokratijamboree 2020 kommer att arrangeras på Aros Congress Center i Västerås 20-22 november.

UTP helg 11

Utan unga – ingen demokrati

Årets budskap till Scouternas fredsdag handlar om vikten av ungas deltagande i samhällsdebatten,

nathaliemalic-8109678 (1)

Träffa andra utmanarkommittéer på nationell träff

Är du med i en utmanarkommitté? Vill du träffa andra som också är det för att snacka, utbyta idéer och dela bra verktyg? Kom då på Scouternas träff för utmanarkommittéer!

anders wilsson rekryteringskampanjen_kapad2

Rekrytera ledare lika framgångsrikt som scoutkåren Tor!

Precis som många andra kårer led scoutkåren Tor för något år sedan av ledarbrist. Kårordföranden Anders Wilson bestämde sig för att kåren skulle vända denna negativa trend. Sagt och gjort, några år senare kan vi konstatera att kåren lyckats! Vi kontaktade Anders för att få höra mer om denna inspirerande resa.

foto_fredrik_ripe_kvadrat

Fredric Ripe tillträder som kommunikationschef

Nyheter

Fredric Ripe tillträder som Scouternas nya kommunikationschef och tar plats i ledningsgruppen. Han kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Region Stockholm, med ansvar för intern- och extern-kommunikation och webbplatser som Folkhälsoguiden och Folkhälsokollen. Som ny kommunikationschef ser han fram mot att få ännu fler barn och unga att bli scouter och fortsätta att öka medlemsantalet.

Scoutforum 2011

Scoutforum 2019

Nyheter

Du är inbjuden till Scoutforum 2019 – Scouternas egen festival. Under Scoutforum genomförs också Scouternas förvaltningsmöte.

Scouternas verksamhetsberättelsen 2018

Scouternas verksamhetsberättelse 2018

Nyheter

Nu finns Scouternas verksamhetsberättelse 2018 att läsa i digital version. I slutet av augusti ges den även ut som ett specialnummer av papperstidningen Scout.

sakerscout_omslag_litet

Inled lägersommaren med nya materialet Säker scout!

Nyheter

Säker Scout- materialet handlar om hur du på bästa sätt skapar en säker verksamhet för fler. Du får här tips på säkerhet vid bad, segling och vandring, vad en sjukvårdslåda kan behöva innehålla och ansvarsfördelning i en kår.