Scoutnytt

Angående coronaviruset och Covid-19

Nyhet, Nyheter

Stoppa spridningen – inte verksamheten, prova nya vägar istället! Tänk på att det är kåren själva som bestämmer över sin egen verksamhet. Går det att bedriva en säker verksamhet hos just er, så gör ni det. Om inte, ställ om till annat.

A-K vid elden-1500x1000

Tack för ditt engagemang: Vi höll i – vi höll ut och vi höll ihop!

Nyhet, Nyheter

Året 2020 har vi vandrat i en ny och svårnavigerad terräng. Vi har ställts inför livets allvar, vilket har påverkat världen, samhället, vår verksamhet och personliga liv på olika sätt. Vi har fått ställa om både i tanke och handling. Vi har varit tvungna att tänka på säkerhet ur ett nytt perspektiv, likväl som på konsekvenser för kårernas ekonomi. Mitt i allt detta har vi sett prov på stor klokhet, omtänksamhet, flexibilitet och engagemang i hela scout-Sverige.

20200806 Scoutläger på Vässarö Foto: Magnus Fröderberg

Frågor och svar om ekonomiskt stöd

Nyhet, Nyheter

2020 går mot sitt slut. Utan tvekan så har pandemin påverkat vår verksamhet på olika håll under 2020. Syftet med den här informationen är att informera om är att informera om statsbidraget för 2020 och ekonomiskt stöd som kommer framåt. Här följer frågor om ekonomiskt stöd för kårer och våra svar på dem.

f4e00945-552b-4c21-8c28-4541d07d7c12

Jamboree21 blir Jamboree22

Nyhet, Nyheter

Vi ställer inte in – vi ställer om! Scou Läs mer »

lara-friluftsliv-1

Äntligen finns ”Lära Friluftsliv” att ladda ner

Häftet är ett koncept för utbildning i grundläggande friluftsliv och används med fördel tillsammans med boken Leva friluftsliv.

Scout med laptop Arrangemangsledarträff 2020

Ny hemsida för stämman

Demokratijamboree, Nyhet, Nyheter

All information som rör stämman kommer att finnas på den nya hemsidan demokratijamboree.se.

Läs hela artikeln »
En Ipad ligger på en gräsmatta. På Ipaden står det "Demokratijamboree Scouternas stämma 2020 - Digitalt 21-29 november 2020". Bredvid Ipaden ligger en scouthalsduk i blått och gult.

Handlingarna till Scouternas stämma är här – och anmälan har öppnat!

För dig som vill hänga med i Scouternas stämma och vad som beslutas där är handlingarna guld. Nu har de släppts och anmälan är öppen.

Scoutforum-LW-9100

Vill du vara med i Scouternas valberedning?

Nyhet, Nyheter

Snart är det dags för Demokratijamboree 2020 – och det innebär att det är dags att det behövs nya personer att ta plats i Scouternas valberedning!