Scoutnytt

scouterna-bild2

Låt lägerelden brinna – Scouternas julkampanj 2016

Scouterna kommer 1-24 december ha en digital julkampanj som heter Låt lägerelden brinna. Vi kommer också att sända live från en eldplats vid Saltsjö-Boo scoutkår i Stockholm mellan den 16 och 18 december där scouter eldar 10-22 varje dag för att samla in pengar till Scouternas verksamheter runt om i landet.

_DSC4356_1

Ny styrelse till Scouterna

Nyheter

Britta Burreau, vd KPA Pension tar över den delade ordförandeklubban i Scouterna, en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 65 700 medlemmar. I dag röstade Scouterna fram henne som ny ordförande på stämman i Västerås. Britta ersätter Inger Ekvall som varit ordförande under de senaste två åren i det delade ordförandeskapet med Gustaf Haag som fortsätter sitt uppdrag ytterligare två år.

DJ_161119_1354_fr-2

Sammanfattning från Scouternas stämma & Demokratijamboree 2016

Nyheter

18-20 november genomfördes Demokratijamboree 2016 och Scouternas stämma i Västerås.

Andy Wilson_STADAI 05-16 0018

Nytt aktivitetspaket ute för nyanlända i Sverige!

Scouterna finns till för alla barn och unga, oavsett var de kommer ifrån eller hur länge de bott i Sverige. I det nylanserade aktivitetspaket Nyanlända i Sverige finns tips och stöd för scouter och scoutkårer som vill driva verksamhet med nyanlända och aktivt arbeta med långsiktig integration.

ihop

De får utmärkelsen Årets scouthjältar!

För första gången delas priset Årets scouthjältar ut på Scouternas stämma och Demokratijamboree i Västerås inom kategorierna Klarare, Vassare och Bredare. En av dem som fått priset är Kisa Scoutkår för sitt arbete med att skapa möten mellan nyanlända och scouter. ”Vi är väldigt glad över att ha blivit uppmärksammade på det här sättet, att vara scouthjälte låter som något väldigt fint”, säger Fredrik Larsson, kårordförande i Kisa scoutkår.

Bidra med innehåll

Scoutnytt är Scouternas gemensamma arena för nyheter och debatt. Har du något du vill berätta om eller debattera? Har du en idé eller en nyhet vi borde skriva om?

Bidra med innehåll »

Prenumerera på Scoutnytt