Scoutnytt

20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Slutrapporten från Jamboree17 är klar

Jamboree17, Nyheter

Det var i mångfalden, energin och de riktiga mötena mellan 10 000 deltagare, 910 funktionärer, 6 000 besökare – från hela landet och hela världen, både scouter och andra – som jamboreemagin verkligen uppstod!

lägereldsrapporten

Scouternas Lägereldsrapport ska få vuxna och makthavare att agera

Nyheter

Nu presenteras Scouternas Lägereldsrapport som handlar om vad som är viktigast för landets drygt två miljoner svenskar mellan 8 och 25 år.

b765d9b1-e0f4-46ad-81ef-a779f0f2d089

Uppdaterade distrikts- och kårwebbar

Nyheter

Det blir enklare för scoutkåren och distriktet att jobba med den egna hemsidan när webbarna nu uppdateras.

Läs hela artikeln »
20180114 Viksjö scoutkår och Homenetmenkåren i Jakobsberg har gemensamma prova-på-aktiviteter i Viksjö.

Scouterna ökar för fjärde året i rad – över 70 000 medlemmar

Nyheter

Scouterna fortsätter att öka i medlemsantal – för fjärde året i rad. Intresset för en meningsfull fritid fylld med äventyr och kompisar fortsätter och 2017 växte organisationen med fyra nya scouter per dag.

je-00303-2010-L1021967

Vi tar avstånd från vriden bild av normkritisk övning

Nyheter

I dag har vi på olika sätt kontaktats av ett flertal personer som vill vrida en av våra övningar i normkritik till något negativt. Det tar vi starkt avstånd ifrån.

Läs hela artikeln »

Scouternas aktivitetsbank på ny medskapande plattform

Nyheter

Med den nya plattformen är sökfunktionen förbättrad och det finns funktioner för att skapa sina egna mötesupplägg kopplade till aktiviteter.

St.Georgsdagen

På Sankt Georgsdagen gör scouter världen bättre

Nyheter

Årets St Georg-budskap har temat påverkan och att arbeta tillsammans för en bättre värld.

Läs hela artikeln »

Scouterna och WWF startar samarbete kring klimatet och naturen

Nyheter

Earth Hour den 24 mars blir starten på ett nytt samarbete mellan Världsnaturfonden WWF och Scouterna i Sverige.

CheckarScenen_01

10 miljoner till Scouterna från PostkodLotteriet

Nyheter

Scouterna tog emot 10 miljoner kronor som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.