Scoutnytt

UTP helg 11

Utan unga – ingen demokrati

Årets budskap till Scouternas fredsdag handlar om vikten av ungas deltagande i samhällsdebatten,

nathaliemalic-8109678 (1)

Träffa andra utmanarkommittéer på nationell träff

Är du med i en utmanarkommitté? Vill du träffa andra som också är det för att snacka, utbyta idéer och dela bra verktyg? Kom då på Scouternas träff för utmanarkommittéer!

anders wilsson rekryteringskampanjen_kapad2

Rekrytera ledare lika framgångsrikt som scoutkåren Tor!

Precis som många andra kårer led scoutkåren Tor för något år sedan av ledarbrist. Kårordföranden Anders Wilson bestämde sig för att kåren skulle vända denna negativa trend. Sagt och gjort, några år senare kan vi konstatera att kåren lyckats! Vi kontaktade Anders för att få höra mer om denna inspirerande resa.

foto_fredrik_ripe_kvadrat

Scouterna utser Fredric Ripe till ny kommunikationschef

Nyheter

Fredric Ripe tillträder som Scouternas nya kommunikationschef och tar plats i ledningsgruppen. Han kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Region Stockholm, med ansvar för intern- och extern-kommunikation och webbplatser som Folkhälsoguiden och Folkhälsokollen. Som ny kommunikationschef ser han fram mot att få ännu fler barn och unga att bli scouter och fortsätta att öka medlemsantalet.

Scoutforum 2011

Scoutforum 2019

Nyheter

Du är inbjuden till Scoutforum 2019 – Scouternas egen festival. Under Scoutforum genomförs också Scouternas förvaltningsmöte.

Scouternas verksamhetsberättelsen 2018

Scouternas verksamhetsberättelse 2018

Nyheter

Nu finns Scouternas verksamhetsberättelse 2018 att läsa i digital version. I slutet av augusti ges den även ut som ett specialnummer av papperstidningen Scout.

sakerscout_omslag_litet

Inled lägersommaren med nya materialet Säker scout!

Nyheter

Säker Scout- materialet handlar om hur du på bästa sätt skapar en säker verksamhet för fler. Du får här tips på säkerhet vid bad, segling och vandring, vad en sjukvårdslåda kan behöva innehålla och ansvarsfördelning i en kår.

Anpassat ledarskap

Nu finns webbkursen Anpassat ledarskap

Nyheter

Med den mobilanpassade kursen kan ledare enkelt få kunskap, verktyg och förståelse i att möta barn och unga med ADHD och autism.

Scoutsymbolen_rgb

Angående senaste artikeln i Aftonbladet

Nyheter

I den här artikeln vill Scouterna, med anledning av Aftonbladets senaste artikel, förtydliga hur man informerar kårer i fall där scouter som ansökt fått ett nej/avslag på sin ansökan till läger såsom världsscoutsjamboreen.