Scoutnytt

scouternas styrelse

Stämman röstade fram Scouternas styrelse i Karlstad

Nyheter

Britta Burreau och Gustaf Haag fortsätter det delade ledarskapet som ordförandepar för Scouterna. Det beslutades på Scouternas stämma under Demokratijamboreehelgen.

20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Förstudie nationella jamboreer

Nyheter

Förstudien om nationella jamboreer bygger på erfarenheter och insamling av lärdomar och reflektioner. Den är genomförd på uppdrag av Scouternas styrelse.

karta-globala-malen-logo-och-ikoner

Nytt aktivitetsmaterial för scouter om de globala målen

Nyheter

Samma vecka som Scouternas största demokratihändelse Demokratijamboree genomförs lanserar Scouternas nytt ledarmaterial på temat de globala målen för hållbar utveckling.

trygga möten

Tyck till om Trygga mötens webbkurs

Nyheter

Vad tycker du om nuvarande webbkurs och vad vill du förbättra? Berätta genom att fylla i ett enkelt formulär!

PH20170805-DSCF1591

Planeringsgrupp för nationella jamboreen 2021

Nyheter

Planeringsgruppen för nationell jamboree 2021 är nu utsedd. Ledare av gruppen blir Therese Julén och Patrik Ulvdal.

Läs hela artikeln »
2018-08-08 Sjöscoutläger på Brännö i Göteborgs skärgård med Göteborgs sjöscoutkår, Viggbyholms sjöscoutkår och ett tjugotal tyska scouter. Lägret heter Forest Gump 2018. Uppdrag åt Scouterna

Scouterna får över 4 miljoner till demokratiskola

Nyheter

Nu startar Scouterna ”Världsförbättrarprojektet” – en demokratiskola för barn mellan 8 och 12 år. Målet är att sänka åldersgränsen för vilka som kan och vill delta i samhällsdebatten.

DJ_161119_1179_fr

Nu har handlingarna inför Scouternas stämma släppts

Demokratijamboree, Nyheter

Handlingarna innehåller allt som behövs inför stämman för att kunna följa med i arbetet och sedan fatta grundade beslut.

Upptäckarnas karneval på Jamboree17

Nationell jamboree 2021, nu söker Scouterna ideella krafter till planeringsgruppen!

Nyheter

Vill du bidra till att lägga grunden för Scouternas nationella jamboree 2021?

startsidelapp_kommunicera

Tyck till om Scouternas verksamhetsplan

Nyheter

Scouternas verksamhetsplan visar hur vi rör oss närmare målen i strategin. Nu kan du ge din input till verksamhetplanen för 2019-2020.