Scoutnytt

The Jamboree Radio was plaing some dance music just as a crowd of people was gathering at the Four Seasons Square. As soon as the music started playing the scouts started dancing and a spontaneous party was born. More people came running to join and Jamboree TV and photographers ran out to capture the moment. Photo: Eric Hampusgård/Scouterna

Nu finns möjlighet att söka pengar för att välkomna fler in i Scouterna

Scouterna har under 2016 möjlighet att ge ekonomiska bidrag till scoutkårer som anstränger sig lite extra för att fler ska kunna vara scouter eller vara med och göra scoutaktiviteter.

98002992

Scouterna och Försvarsmakten i gemensam ledarutbildning för unga – Mål: Att leda för en hållbar värld!

Nyheter

Arbetsnamnet är ”Leda för en hållbar värld” och riktar sig till utmanarscouter mellan 15 och 18 år. Utbildningen är ett samarbete där både Scouterna och Försvarsmakten bidrar med erfarenheter och kompetens byggt på Scouternas värderingar och ledarskapsfilosofi.

Rekrytering Vinslöv

Nu kör Rekryteringskampanjen igång!

Nyheter

Mellan den 22 augusti och den 25 september jobbar scoutrörelsen över hela landet för att fler ska få uppleva scouting. Under rekryteringskampanjen arrangerar många scoutkårer skolrekryteringar, möten och andra event som skapar möjligheter för fler att få uppleva scouting. Under 2015 steg medlemsantalet med nästan 2300 scouter.

Dags att motionera!

Finns det något du vill förändra inom sc Läs mer »

Unknown 10.51.57

Scouterna till Almedalen

Nyheter

Samtalet har tystnat. För att vi inte vågar, hinner, orkar eller fastnat i vår egen värld. För att vi inte möts och samtalar på samma sätt i dag som vi gjorde tidigare. Därför bjuder vi på Scouterna in till vår lägereld på stranden i Almedalen. Det är där det riktiga samtalet äger rum. Samtalet om hur vi jobbar med integration på riktigt och om hur vi jobbar med barn och ungas självkänsla på riktigt?

Bidra med innehåll

Scoutnytt är Scouternas gemensamma arena för nyheter och debatt. Har du något du vill berätta om eller debattera? Har du en idé eller en nyhet vi borde skriva om?

Bidra med innehåll »

Prenumerera på Scoutnytt