Scoutnytt

Scouternas verksamhetsberättelsen 2018

Scouternas verksamhetsberättelse 2018

Nyheter

Nu finns Scouternas verksamhetsberättelse 2018 att läsa i digital version. I slutet av augusti ges den även ut som ett specialnummer av papperstidningen Scout.

sakerscout_omslag_litet

Inled lägersommaren med nya materialet Säker scout!

Nyheter

Säker Scout- materialet handlar om hur du på bästa sätt skapar en säker verksamhet för fler. Du får här tips på säkerhet vid bad, segling och vandring, vad en sjukvårdslåda kan behöva innehålla och ansvarsfördelning i en kår.

Anpassat ledarskap

Nu finns webbkursen Anpassat ledarskap

Nyheter

Med den mobilanpassade kursen kan ledare enkelt få kunskap, verktyg och förståelse i att möta barn och unga med ADHD och autism.

Scoutsymbolen_rgb

Angående senaste artikeln i Aftonbladet

Nyheter

I den här artikeln vill Scouterna, med anledning av Aftonbladets senaste artikel, förtydliga hur man informerar kårer i fall där scouter som ansökt fått ett nej/avslag på sin ansökan till läger såsom världsscoutsjamboreen.

20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Här hålls den nationella jamboreen 2021

Nu är det äntligen klart var den nationella jamboreen 2021 ska hållas! Det blir

svesakog_o_scouterna

Scouterna och Sveaskog inleder samarbete

Nyheter

Scouterna och Sveaskog inleder samarbete fört att fler ska få chans att uppleva och lära känna naturen. Sveaskogs ekoparker och dess fina utkiksplatser, vandringsleder och lägerplatser ska kartläggas genom att 360-kameror lånas ut till kårer.

Scoutsymbolen_rgb

Angående artikeln i Aftonbladet

Nyheter

Aftonbladet publicerade en artikel om scouten Mio den 13 maj. Vi på Scouterna har full förståelse för att man som läsare blir både upprörd och bestört när man läser den.

LEDARE-Facebook-annons, friluftsliv

Scouterna behöver fler ledare!

Nyheter

Scoutrörelsen behöver fler engagerade vuxna för att kunna fortsätta erbjuda barn och unga en mer spännande fritid. Det är syftet med höstens rekryteringskampanj som kommer med flera andra nyheter!

trygga-mo----ten-ny-webbkurs

Trygga möten släpps i ny version

Nyheter

Trygga möten har funnits i över tio år. Utbildningen har igenom åren gett både scouter och ledare verktyg för att förebygga övergrepp, kränkningar och mobbning. Ett viktigt arbete som vi nu utvecklar via Trygga mötens nya webbkurs.