Scoutnytt

svesakog_o_scouterna

Scouterna och Sveaskog inleder samarbete

Nyheter

Scouterna och Sveaskog inleder samarbete fört att fler ska få chans att uppleva och lära känna naturen. Sveaskogs ekoparker och dess fina utkiksplatser, vandringsleder och lägerplatser ska kartläggas genom att 360-kameror lånas ut till kårer.

Scoutsymbolen_rgb

Angående artikeln i Aftonbladet

Nyheter

Aftonbladet publicerade en artikel om scouten Mio den 13 maj. Vi på Scouterna har full förståelse för att man som läsare blir både upprörd och bestört när man läser den.

LEDARE-Facebook-annons, friluftsliv

Scouterna behöver fler ledare!

Nyheter

Scoutrörelsen behöver fler engagerade vuxna för att kunna fortsätta erbjuda barn och unga en mer spännande fritid. Det är syftet med höstens rekryteringskampanj som kommer med flera andra nyheter!

Läs hela artikeln »

Trygga möten släpps i ny version

Nyheter

Trygga möten har funnits i över tio år. Utbildningen har igenom åren gett både scouter och ledare verktyg för att förebygga övergrepp, kränkningar och mobbning. Ett viktigt arbete som vi nu utvecklar via Trygga mötens nya webbkurs.

minnesord Lasse Karlsson

Till minne av Lars ”Lasse” Karlsson

Lars ”Lasse” Karlsson var scout hela livet och var aktiv på alla nivåer inom svensk scouting, samtidigt som han alltid behöll ett lokalt engagemang.

gerd ek

Till minne av Gerd Ek

Nyheter

Gerd Ek var under nästan hela sitt liv engagerad i scoutrörelsen. I minnesordet får vi glimtar av allt det som Gerd bidragit till inom svensk scouting under sitt 96-åriga liv.

Läs hela artikeln »
20180114 Viksjˆ scoutkÂr och HomenetmenkÂren i Jakobsberg har gemensamma prova-pÂ-aktiviteter i Viksjˆ.

Scouterna ökar medlemsantalet för femte året i rad

Nyheter

Intresset för den svenska scoutrörelsen fortsätter att växa. De senaste fem åren har Scouterna vuxit med drygt 7 000 medlemmar.

Postkodlotteriet förmånstagargala checkar

9 miljoner till Scouterna från Postkodlotteriet

Nyheter

Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog tog emot Scouternas check, pengar som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.