Scoutnytt

Postkodlotteriet förmånstagargala checkar

9 miljoner till Scouterna från Postkodlotteriet

Nyheter

Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog tog emot Scouternas check, pengar som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.

Läs hela artikeln »

20170805 Två tjejkompisar går hand i hand bland tälten på Jamboree17  Foto: Magnus Fröderberg

Fira Sankt Georgsdagen och rätten att vara sig själv

Nyheter

Temat för Sankt Georgsdagen 2019 är kroppsligt självförtroende och självkänsla, och budskapet handlar om att tillsammans stå upp mot normer och strukturer som säger hur vi ska se ut och vara.

20170806 Invigning av Jamboree17 p Rinkabyf‰ltet. Foto: Magnus Frˆderberg

Över en halv miljon kronor till Scouterna från Swedbank Humanfond

Nyheter

Varje år i samband med Alla hjärtans dag delar Swedbank Humanfond ut de pengar som sparare bidragit med. Scouterna tog emot över en halv miljon kronor.

scouter stöttar musikhjälpen foto Gustav Hertz

Tack till ert fina engagemang i Musikhjälpen!

Nyheter

Scouternas styrelse tackar alla scouter som engagerat sig i Musikhjälpen.

Skärmavbild 2018-12-05 kl. 20.57.38

Scout View blir Scout Trails

Nyheter

Scouternas projekt Scout View byter namn till Scout Trails. Detta i samband med att intresset från scouter i andra länder ökar och bidrar till att projektet blir internationellt.

scouternas stödstrumpa insamling

Scouternas stödstrumpa motverkar psykisk ohälsa

Nyheter

Den psykiska ohälsan bland unga i Sverige har ökat med över 100 procent på tio år. Det är helt oacceptabelt och därför handlar julens insamlingskampanj om att motverka psykisk ohälsa.

scouternas styrelse

Stämman röstade fram Scouternas styrelse i Karlstad

Nyheter

Britta Burreau och Gustaf Haag fortsätter det delade ledarskapet som ordförandepar för Scouterna. Det beslutades på Scouternas stämma under Demokratijamboreehelgen.

20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Förstudie nationella jamboreer

Nyheter

Förstudien om nationella jamboreer bygger på erfarenheter och insamling av lärdomar och reflektioner. Den är genomförd på uppdrag av Scouternas styrelse.