Scoutnytt

CheckarScenen_01

10 miljoner till Scouterna från PostkodLotteriet

Nyheter

Scouterna tog emot 10 miljoner kronor som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.

20180221 Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog

Petra Lindskog Scouternas nya generalsekreterare

Nyheter

Som tillträdande generalsekreterare för Scouterna ser hon fram emot att verka för att fler barn och unga ska få uppleva scouting och utvecklas till sin fulla potential.

Lägereldsrapporten

Vi bjuder in makthavare till samtal runt lägerelden

Lägereldsrapporten, Nyheter

2018 är första året som vi tar fram Lägereldsrapporten, en rapport som handlar om ämnen som barn och unga tycker är viktiga.

världsscoutjamboeen 2019

Nu öppnar ansökan till världsscoutjamboreen 2019

Nyheter

Sommaren 2019 arrangeras den 24:e världsscoutjamboreen i historien. Ansökan till svenska kontingenten öppnar i februari.

DJ_161119_1345_fr

Nominera till förtroendeuppdrag i Scouterna

Demokratijamboree, Nyheter, Scouternas stämma

Läs mer om valberedningens arbete och nominera någon till ett förtroendeuppdrag i Scouterna.

Hjärta_vitt

Tack till er som sparar med hjärtat i Swedbank Humanfond

Nyheter

Scouterna tog i år emot över en halv miljon kronor, pengar som skapar möjlighet att erbjuda scouting för ännu fler barn och unga.

Skärmavbild 2018-02-01 kl. 08.28.42

Fira World Thinking Day 22 februari

Nyheter, World Thinking Day

World Thinking Day är en dag för internationell vänskap som har firats den 22 februari av scouter världen över sedan 1926. Årets tema är »påverkan«, som scouter i hela världen gör hela tiden.

Demokratijamboree18+byline2.1

Demokratijamboreen och Scouternas stämma 2018 arrangeras i Karlstad

Demokratijamboree, Nyheter

Scouternas största demokratimöte nästa år, Demokratijamboree och Scouternas stämma 2018, arrangeras på konferensanläggningen CCC i Karlstad 10-11 november.

MFDX8444.CR2

Stöd och råd för Trygga möten

Nyheter, Trygga möten

Scouterna sätter rätten till en trygg fritid först och vi vill att tystnadskulturen kring mobbning och övergrepp slutar nu. Här finns en sammanställd lista med bra råd och stöd som du kan få från Trygga möten.