Globalt samhällsengagemang

Scouterna är en global fredsrörelse. Vi är 40 miljoner scouter över hela världen, all scouting är internationell! I samarbete med scoutorganisationer i andra länder kan vi göra skillnad, i Sverige och runt om i världen. Här kan du läsa mer om hur.

Scouterna är en arena för möten. På konferenser, aktiviteteter och arrangemang runt om i världen gör vi saker tillsammans som utvecklar oss som individer och som organisation. I mötet med andras värderingar ser jag mina egna och i mötet med en annan vardag förstår jag min omvärld.

Tillsammans kan vi identifiera utmaningar, hitta lösningar och genomföra aktiviteter som utvecklar vår omvärld. Du kan vara delaktig genom att arbeta med Millenniemålen i ert terminsprogram, skypa med scouter runt om i världen om hur de ser på scouting och fritid, åka som volontär till ett scoutcenter, söka som delegat till en klimatkonferens eller driva ett roverprojekt om migration. Eller något helt annat, bara fantasin sätter gränserna!

Amahoro Amani

Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av scout- och guideorganisationerna i Rwanda, Burundi och regionerna Nord- och Syd-Kivu i Kongo. Scouterna är med som partner och har genom vårt partnerskap kunna lära oss metoden som bygger på att samhällsengagemang skapar fred.

Amahoro Amani »

FOSE

Bli medlem i Friends of Scouting in Europe och var med och utveckla scouting i Central- och Östeuropa. Den huvudsakliga uppgiften är att genom din avgift bidrar du till att scouter i de olika länderna får möjlighet att driva sina projekt för utveckling av scouting.

FOSE »

Stop the Violence

Scouterna stödjer WAGGGS kampanj Stop the violence som strävar mot att bilda opinion och stoppa våldet mot kvinnor.

Stop the Violence »