Vart ska vi åka?

Det första steget mot en internationell upplevelse börjar, precis som för så mycket annat, med att en idé föds. Just i det ögonblicket när idén först uppenbarar sig, kan äventyret kännas väldigt långt borta och vägen kan till synes vara full av hinder. Men när man väl tar det ibland jobbiga första steget och därefter det andra, kommer målet så småningom allt närmre. På denna sida kan du finna inspiration till ditt egna, eller din kårs äventyr och även en kortfattad guide med några enkla steg hur er idé kan bli verklighet.

Internationellt lägerliv

Vem älskar inte lägerliv? Kanske är det dags att pröva på det utanför Sveriges gränser? Att resa med sin avdelning, sitt utmanarlag eller sin kår är att skapa minnen för livet. Runtom i världen har scouter läger på olika platser och på olika sätt. Här finns stora chanser att uppleva något utöver det vanliga.

Kanske vill ni besöka en kår i ett annat land och delta i deras lägerliv? På så sätt träffar era scouter andra likasinnade och ges möjlighet till ett internationellt utbyte. Kanske vill du åka på en tågluff genom Europa och möta nya scouter i varje stad du besöker? Som medlemmar i en global rörelse finns många alternativ. Här möter ni äventyr, annorlunda upplevelser, människor och tillsammans skapar minnen för livet.

Det kan kännas utmanande och stort att planera en resa ensam, eller för en större grupp. Det viktiga är att du planerar vad du vill få ut av resan, vilket kräver både noggrann förberedelse och många tankar. Även om det kan kännas svårt och främmande att resa utomlands kan det resultera i nya styrkor och en fantastisk scoutupplevelse du sent kommer glömma!

Här hittar du länkar till läger i världen: Internationella läger i världen

Många scoutcenter i Europa erbjuder läger och tar emot både enskilda scouter och hela scoutkårer som besökare. Sök på WOSM Europes ”Where to stay in Europe”

Scouternas arrangemang

Scouterna arrangerar särskilda resor till några av scoutrörelsens största läger, till exempel World Scout Jamboree och World Scout Moot. Dessutom ger Scouterna årligen scouter bland annat möjligheten att utmana sig själv i en internationell kontext under Explorer Belt. Här kan du läsa mer om Scouternas arrangemang.

Volontär på ett världsscoutcenter

Om du vill resa och arbeta som volontär tipsar vi dig att läsa under fliken ”Bli scoutvolontär”. Här finner du både information om olika möjligheter samt ansökningsdatum.

Scoutkontakter i världen

”Scoutluff vad är det? Ge dig ut på en du också!
Två scoutluffar, 10 länder, så många möten och så mycket upplevelser utöver det vanliga resandet som turist. Jag har funnit mitt sätt att resa och upptäcka… som scout helt enkelt!”

Fortsätt läsa på internationella bloggen där även konkreta tips ges på hur du kan söka internationella scoutkontakter.