Gör en egen resa

Har du funderat på att göra något ut över det vanliga, själv eller tillsammans med andra scouter? Vill du resa, utmanas, uppleva äventyr och få nya erfarenheter? Gör en scoutresa!

Scouting är en global rörelse och finns över hela världen. Internationell scouting handlar  nödvändigtvis inte om att åka utomlands, men genom att göra en resa kan du, själv eller tillsammans med kåren, upptäcka nya perspektiv och få unika erfarenheter. Det finns många olika möjligheter för dig som scout och er som kår att resa på. Här kan du finna några exempel på hur du kan skapa en unik och oförglömlig internationell upplevelse.

Som scout kan du resa runt i världen och nästan var du än kommer är sannolikheten stor att det finns andra scouter som uppskattar att du valt att besöka just dem. Du kanske vill resa runt och besöka scouter på olika platser och delta i deras vardag? Ett annat alternativ är att du, ensam eller tillsammans med din bästa kompis, med patrullen, eller hela avdelningen/kåren deltar på ett arrangemang eller läger. Vill du vara hemifrån en längre tid finns möjligheten att ansöka om att arbeta volontärt på något av de många scoutcentren som finns i världen. Detta är bara några förslag som finns för dig som vill resa och skapa din och andras unika upplevelse genom internationella scoutmöten.

Scouternas arrangemang »

Andra intenationella läger »

Inspirationsberättelser på internationella bloggen »