Åk som utbytesstudent

Om du är mellan 14 och 18 år kan du upptäcka världen genom ett utbytesår med Youth For Understanding! Det är en unik chans för dig att studera ett år i skola i ett annat land. Det finns även möjligheter för dig som scout att få hjälp med finansiering av resan genom ett stipendium som YFU erbjuder.

Som utbytesstudent bor du hos en värdfamilj. Det ger dig en extra inblick i familjelivet i det nya landet, samtidigt som det är en trygghet att ha stödet från en extrafamilj på plats. Familjen blir värdfamilj som ett ideellt åtagande, och genom att välkomna dig vill de lära känna dig och lära sig mer om den svenska kulturen.

Du kommer gå i den lokala gymnasieskolan och ta del av samma undervisning som ungdomarna i området. Det ger dig möjlighet att träffa personer i din egen ålder och skapa dig ett socialt nätverk.

När du anmäler dig beskriver du dig själv och vad du är intresserad av. Där kan du till exempel fylla i att du är scout, och kanske får du en värdfamilj eller en fadder som också är det!

YFU Pre dep orientation 2013

Om du vill veta mer om hur det är att åka ut i världen som utbytesstudent, eller har frågor om hur det går till kan du kontakta info@yfu.se eller gå in på hemsidan.