World Thinking Day

Den 22 februari firas World Thinking Day av scouter över hela världen. World Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen och att utforska våra likheter och olikheter.

World Thinking Day är en dag för international vänskap och har firas den 22a februari av scouter världen över sen 1926. Varje år släpper WAGGGS ett aktivitetspaket för att uppmärksamma och reflektera över olika utmaningar och problem världen möter. Aktivitetspaketet för 2016 bygger på temat ”connect” och handlar om att utforska och fira de viktiga kontakter vi har i livet, både med människor som står oss nära och till scouter över hela världen.

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 15.59.07

Att ha kontakt med andra är viktigt, för det gör oss glada. Men vad betyder det att verkligen ha kontakt med någon? Kontakt med oss själva, kontakt med vår omgivning och kontakt till människor i vår närhet?

På WAGGGS hemsida kan du läsa mer om World Thinking Day och ladda ner årets och tidigare upplagor av dagen på engelska, franska, spanska och arabiska.

WAGGGS aktivitetspaket 2016.pdf