Kontakt med utländska scouter

Scouter från hela världen kommer varje år till Sverige i olika sammanhang. På läger, kurser och arrangemang eller som privatpersoner. Många chanser att mötas finns och fler kan det bli om vi är tydliga med hur vi kan nå varandra.

Vänkårer

Många kårer runt om i Sverige har samarbeten med kårer runt om i världen, andra är nyfikna på att etablera sådana samarbeten. En del i samarbetet kan vara att bjuda hit den kår eller avdelning som ni samarbetar med.

Läs mer om vänkårer »

Bjud in internationella scouter till läger i Sverige

Alla lägerarrangörer är givetvis varmt välkomna att bjuda in internationella scouter till sitt läger! Det är bara roligt att vi tillsammans skapar fler möten! Här är tips för dig som vill skapa internationella möten i Sverige.

Bjud in internationella scouter »

Arrival Teams och Home Hospitality

Kåren eller enskilda scouter kan anordna Home Hospitality för utländska scouter i Sverige. Tanken med ”Arrival Teams” är att ha grupper eller individer av scouter på alla större orter och/eller i anslutning till våra scoutcenter/större läger som möter upp de internationella scouter som anländer till Sverige. Home Hospitality är att i samband med utbyten erbjuda möjlighet för scouter att bo hemma hos varandra

Läs mer om Arrival Teams och Home Hospitality »