Internationellt på kåren

Idag är det lätt att komma i kontakt med människor som man aldrig träffat innan, eller hålla kontakten med gamla scoutvänner genom sociala medier. Läs mer här för tips och inspiration om hur ni kan göra scoutmöten över Skype med en avdelning utomlands, byta märken och göra programaktiviteter på tema ”Internationell scouting”.

Komma i kontakt med scouter från andra länder

För att komma i kontakt med scouter från andra länder vänder du dig bäst till Facebooksidan International Scouting – Sweden, välj ”Community” för att se inlägg från scouter som vill komma i kontakt med svenska scouter. Dela gärna vidare, och tagga folk som du känner som du tror kan hjälpa till. Om någon redan postat om en liknande fråga så har ni hittat varandra! Andra bra digitala sätt att komma i kontakt med scouter i andra länder är att söka genom dina egna kontakter och vänners vänner. Kanske finns det en scout på kåren med rötter i ett annat land, eller någon som inte är scout men känner scouter i sitt hemland? Använd dessa fantastiska resurser för att ge scoutverksamheten nya dimensioner.

Det fysiska mötet, att träffas på läger och sedan fortsätta kontakten med scoutäventyr tillsammans är ett toppensätt att knyta vänskapsband för livet. Uppmuntra ledare och scouter i kåren att när de är på läger i Sverige att aktivt söka efter scouter från andra länder, så kommer ni säkert hitta scouter som gärna välkomnar er nästa år.

Och kom ihåg, varje oktober finns en ypperlig chans att knyta scoutkontakter för framtida äventyr under JOTA-JOTI, Jamboree on the air och Jamboree on the internet. Läs mer om JOTA-JOTI här.

Göra ”internationellt” program

Leda Scouting kan ni få tips och idéer för hur ni kan arbeta med internationellt i ert program. Till exempel kan ni fokusera på Lokalt och globalt samhällsengagemang, eller arbeta med målspåret Förståelse för omvärlden.

I aktivitetsbanken har Internationella gruppen börjat fylla på med sina bästa tips på aktiviteter som kopplar till den internationella dimensionen av scouting. Snart kommer det en länk till de aktiviteterna här.