Arrival Teams och Home Hospitality

Du vet själv hur det är att komma till en ny plats. Först står du där på flygplatsen och undrar över hur i hela världen du ska hitta flygbussarna, sedan undrar du över den smidigaste vägen till ditt boende, över var det finns en mataffär och hur det fungerar med biljetter till lokaltrafiken. Har du rest i grupp och/eller som scout vet du dessutom att det kan vara än svårare att göra detta samtidigt som du försöker hålla samman hela gruppen och ha koll på allt material. Visst skulle det då vara både skönt och trevligt att bli mött när ni kommer fram?

Tanken med ”Arrival Teams” är att ha grupper eller individer av scouter på alla större orter och/eller i anslutning till våra scoutcenter/större läger som möter upp de internationella scouter som anländer till Sverige. Det kan handla om att just möta och välkomna scouter, såväl som om att hjälpa dem till bussar, boende och restauranger. Fram för allt handlar det om ett stöd och ett bemötande som gör besöket mer avslappnat och trevligt, samtidigt som det ger en scoutnärvaro på plats.

Home Hospitality är ett större projekt att få till, men ger oerhört mycket tillbaka. I samband med utbyten kan ni erbjuda möjlighet för scouter att bo hemma hos varandra, vilket ger en närvaro och personlig koppling som är helt ovärderlig. Här är det viktigt att ni är många som koordinerar då det kräver en hel del logistiska lösningar för att få till.

För dig som scout, och fram för allt för er som scoutkår, ger detta en direkt möjlighet till utbyten och möten med internationella scouter. Kanske ska ni på läger samtidigt och låter scouterna sova i er scoutlokal, möts över en middag eller diskuterar program? Kanske blir ett regelbundet möte med internationella scouter ett sätt att inspirera er kår och era medlemmar till att själva åka iväg?