Världsregioner

Båda våra världsorganisationer delar in sin verksamhet i regioner. I WAGGGS finns AfricaArabAsia PacificEurope (inklusive Ryssland) och Western Hemisphere (Nord- och Sydamerika). I WOSM finns AfricaArabAsia-PacificEurasiaEurope och Interamerica.

Var tredje år är det världskonferens, då möts alla regioner samtidigt för att prata scouting. 2017 möt WAGGGS i Delhi, Indien och WOSM i Baku, Azerbadjan. Året innan hade Europaregionerna för WAGGGS och WOSM konferens, i juni 2016 utanför Oslo i Norge. Konferensen var då tredelad, först sågs WAGGGS och WOSM separat, sedan möttes alla gemensamt. Då konferenserna är var tredje år finns det även en nordisk konferens det år som det inte är Europa- eller Världsscoutkonferens.

Europaregionerna

Både WAGGGS och WOSM är indelade i regioner, och just i Europa finns en del samarbeten mellan organisationerna. Det beror helt enkelt på att det här finns många länder som har gemensam scoutverksamhet för killar och tjejer, vilket annars är väldigt ovanligt. Samtidigt som vi som organisation får ut olika saker av våra medlemskap i de två världsorganisationerna, kan det alltså för länder som Sverige vara intressant att de samarbetar eftersom att vi har en gemensam verksamhet här.

I Europa, där många scoutförbund väljer att ha tjejer och killar i samma organisation, finns en hel del samarbeten mellan regionerna. Med jämna mellanrum kommer Europaregionerna ut med ett gemensamt nyhetsbrev som heter Europak, och varje höst genomförs en gemensam utbildningshelg som kallas the Academy.

Här kan du läsa mer om the Academy.