Ta emot en utbytesstudent

Youth For Understanding (YFU) arbetar främst med utbytesstudenter som reser till eller från Sverige under ett läsår eller en termin. Studenterna är mellan 14 till 18 år och kommer från omkring 25 olika länder runt om i världen.

YFU är en ideell organisation. Precis som i Scouterna drivs verksamheten av volontär kraft. Värdfamiljer, områdesrepresentanter och juniorfaddrar arbetar tillsammans för skapa ökad förståelse mellan människor genom kulturutbyten. YFU:s utbytesprogram är ett av världens största och äldsta av dess slag, med närmare 250 000 ungdomsutbyten världen över.

Bli värdfamilj

Varje år anländer utbytesstudenter från hela världen till Sverige, varav flera av dem är scouter. Studenterna bor i värdfamiljer under sitt år i Sverige. Det är en möjlighet för familjen att lära känna en ny kultur i det egna hemmet, och samtidigt vara ett stöd för en ung student som blir en del av den svenska vardagen under sin tid i Sverige. Läs mer om att vara värdfamilj till en utbytesstudent på YFU:s hemsida

Yfu värdfamilj Serenhov Kanako

Bli värdsscout eller värdpatrull

Man kan även vara fadder, eller värdsscout, för en utbytesstudent. Det innebär att man fungerar som en extra kompis utanför skolan och värdfamiljen och blir till hjälp för utbytesstudenten att lära känna fler svenskar i samma ålder. Gå på bio, ta en fika, visa dina favoritställen i området eller bjud med på scoutmötet.

Ni kan även ta emot en utbytesstudent gemensamt i patrullen. Det kan vara en rolig upplevelse att göra tillsammans. Till exempel kan man arbeta med olika kulturskillnader i scoutprogrammet under mötena. Det kan också vara en ingång för patrullen att förbereda en resa för att besöka er utbytesstudent i hemlandet efteråt.

Kontakta info@yfu.se eller international.secretary@scout.seom du har frågor eller vill anmäla dig eller din patrull som värdar för en utbytesstudent!