Scoutforum 2019

Scoutforum 2011

Scouternas stämma genomförs vartannat år. Men däremellan vill vi också träffas, utbyta idéer och inspireras av allt som sker runt om i Scoutsverige. Därför bjuder vi in till Scoutforum 2019 – Scouternas egen festival. Under Scoutforum genomförs också Scouternas förvaltningsmöte.

När? Fredag 13 september – söndag 15 september 2019.

Var? Gilwellstugan/Brittmäss, Gilwellstugan, 649 91 Sparreholm

Vad? Välkommen till Scoutforum, Scouternas egen festival. Under helgen kommer du som deltagare att kunna välja mellan olika aktiviteter att sysselsätta dig med. Det kommer erbjudas möjlighet att delta på inspirationsföreläsningar, utbildningar och workshops och du får chansen att inhämta information om vad som händer i vår gemensamma rörelse.

Vem? Alla medlemmar över 15 år.

Anmälan och kostnader

Här hittar du information hur du kan delta samt om kostnader och anmälan.

Anmälan, deltagarmöjligheter och kostnader»

Schema och program Scoutforum 2019

Programmet för Scoutforum i år mer späckat och intressant än någonsin! Vad sägs om att få höra mer om Scouternas arbete med kommande arrangemang och utbildningar? Ta del av det nya Världsförbättraprojektet? Lära dig mer om de globala Hållbarhetsmålen och hur du som scout kan bidra till en mer hållbar värld? Eller varför inte gå och lyssna på hur man digitaliserar kåren?

Dessa och många fler inspirationsföreläsningar, utbildningar och workshop och intressanta programpunkter finns att läsa mer om i programmet här:

Program Scoutforum»

Du kommer också kunna sysselsätta dig med många andra aktiviteter under helgen Här hittar du det schemat:

Schema Scoutforum»

Scouthjältar

Under Scoutforum 2019 kommer via att kora Scouthjältar och du kan redan nu nominera dina förebilder, inspiratörer och vardagshjältar i någon av kategorierna:

Klarare – en klart lysande förebild
Vassare – höga förväntningar som överträffas
Bredare – en gemenskap som attraherar fler

Läs mer och nominera Scouthjältar »

Funktionärer

Vi har fortfarande ett visst behov av funktionärer inom vissa områden på festivalen!

Om du är intresserad av att hjälpa till som funktionär, får du gärna kontakta Fredrik Kadesjö, projektassistent Scoutforum 2019 via mail: fredrik.kadesjo@scouterna.se.

Transport till Scoutforum

Det finns en reguljär busslinje som stannar en bit ifrån Gilwellstugan. Stationerna heter: Gilwellstugan Sparreholm och Gnesta busstation

Busslinje 589 och 701

Gå till till Sörmlandstrafikens reseplanerare »

Vi kan också abonnera en buss mellan Gnesta och Gilwell tur och retur, och behöver i så fall veta hur stort behovet är.

Parkering

Vi har efter samtal med Flens kommun fått låna en gräsplan och kan erbjuda ytterligare p-platser! Du hittar dit via GPS-koordinaterna 59°4’11.2″N 16°50’1.6″E. Gräsplanen ligger vid Sparreholms sporthall, infart måste ske från Skolgatan. Det kommer att gå minibussar i skytteltrafik från parkeringen till Gilwell/Brittmäss varje hel och halvtimme med start kl. 17:30 fredagen den 13/9. På söndagen kommer transport ske från Gilwell/Brittmäss till parkering så fort Scoutforum är slut. Om ni kommer i minibuss kan ni släppa av passagerare vid Brittmäss och sen åka till Sparreholm för att parkera minibussen.

Kontakt

Har du fler frågor? Kontakta Måns Rangmar, projektledare Scoutforum 2019, via mejl: mans.rangmar@scouterna.se.