Det är vi medlemmar som bidragit

Det är vi medlemmar som bidragit till underlagen till vilka tre fokusområden vi ska ha de kommande 10 åren. Så här har insamlingen av information gått till.

Det har pågått en febril insamling från norr till söder från barn till äldre, från medlem till ordförande och föräldrar. Här är ett axplock av de intervjuer, samtal och möten som genomförts:

• Alla kårordföranden, Scouterna och samverkansorganisationerna, blev antingen uppringda eller fick en enkät att svara på.
  • Medlemspanelen på drygt 4000 medlemmar, varav 800 barn under 12 år, har besvarat några viktiga frågor om vår utveckling och framtid.
  • Vi har genomfört personliga intervjuer.
  • Vi har genomfört fokusintervjuer med barn och unga och frågat varför de gillar Scouterna eller vad som skulle få dem att gå med. Vi har även frågat vad som fick vissa att sluta och hur vi kan bli bättre.
  • Vi har hittills genomfört workshops med över 600 medlemmar och anställda. Vi har pratat om Varför? Hur? Och Flipp eller Flopp.