Överlåtelse av ombudskap till Scouternas stämma 2020

Om din scoutkår inte har möjlighet att delta på Scouternas stämma kan den överlåta sitt/sina ombud till en person, en annan scoutkår, ett distrikt eller en samverkansorganisation. På så vis har ni möjlighet att påverka, även om ni inte själva har möjlighet att åka.

Att överlåta ombudskap

Det gör du genom att fylla i formuläret här nedan. Att överlåta ombudskap innebär att en person inom organisationen som inte är medlem i scoutkåren kan representera kårens röst på Scouternas stämma. Det är därför viktigt att ni förbereder er representant innan stämman så att den på bästa sätt kan göra er röst hörd.

Att representera en annan scoutkår

Att vara ombud för en annan kår innebär inte att du byter identitet. Du är fortfarande du, och medlem i din kår, distrikt eller samverkansorganisation. Att representera en annan kårs röst innebär att du röstar för den kåren, men skriver under med ditt eget namn och tillhörighet under stämman.

Kontaktpersoner i scoutkårer som överlåter ombud och som får ombud överlåtna till sig samt projektgruppen för Demokratijamboreen kommer få info om att ett eller fler ombud är överlåtna.

• Den förening som ni valt ska representera er röst på Scouternas stämma, kan till exempel vara scoutkår, scoutdistrikt eller samverkansorganisation.