Tack för en strålande Demokratijamboree och Scouternas stämma 2018!

Demokratijamboree18+byline2.3

När vi lämnade Karlstad på söndagen gjorde vi det med en stark övertygelse att scouter gör världen bättre. Engagerat har vi träffats, diskuterat och reflekterat för att utveckla vår rörelse och verksamhet så fler ska få uppleva scouting och för att den ska vara så bra att en inte kan tänka sig något roligare, mer spännande eller mer utvecklande.

Scouterna har en ny verksamhetsplan för 2019-2020 och bland alla beslut som tagits ska vi bland annat utvärdera antagningsprocessen till internationella arrangemang och återinföra Luddes stipendium som lyfter kvinnliga förebilder. Alla beslut kommer du snart kunna läsa i stämmoprotokollet som publiceras här »

Extra roligt under stämman var att vi slagit flera rekord:

• För första gången var fler än hälften av alla 480 ombud under 25 år.
  • Av alla ombud var hälften det för första gången.
  • Vi har behandlat 30 förslag från medlemmar (motioner), varav fyra handlade om utbildningen Trygga Möten.

Tack för att du var med på Demokratijamboree och Scouternas stämma 2018.Nu fortsätter vårt viktiga och roliga arbete i varje patrull, på varje avdelning och i varje scoutstyrelse i hela Sverige. Tillsammans bidrar vi till att Sverige blir ett samhälle präglat av mångfald och respekt – något som är mer relevant än någonsin.

/Scouternas styrelse genom ordförande Britta och Gustaf

Vi ses på Scoutforum 2019!

Med det här sagt och skrivet återstår bara att önska dig varmt välkommen till Scoutforum 2019 som kommer arrangeras utanför Flen på ängarna runt Gilwellstugan och Brittmäss den 13-15 september. Det blir en energifylld helg med kära ny- och återseenden, nya kunskaper och engagemang för att driva vår rörelse framåt. Det blir också en helg där vi lyfter Scouthjältar (som till skillnad från förtjänstmärken tilldelas team) som tilldelas förebilder, inspiratörer och scoutvardagshjältar. Mer information om Scoutforum kommer upp på Scoutservice till våren, redan nu kan du läsa mer om Scouthjältar i länken här under.

Scouthjältar 2019 »