Demokratijamboree och Scouternas stämma 2020

Projektgruppen för Demokratijamboree och Scouternas stämma 2020 följer noga utvecklingen kring covid-19. Än så länge är planen att genomföra stämman som planerat.

Demokratijamboree-rubine-red

Demokratijamboree är en rolig och utvecklande helg, fylld av demokrati, inspiration, utmaningar, vänner och gemenskap.

Den 20-22 november 2020 är det dags för Demokratijamboree och Scouternas stämma igen! På plats i Västerås får Scouternas medlemmar möjlighet att påverka organisationen. Demokratijamboree blir ett stort arrangemang som samlar och engagerar scouter från hela Sverige. Alla scoutkårer har möjlighet att göra sin röst hörd.

Alla scoutkårer med minst fem medlemmar under 26 års ålder har rätt att utse ett ombud per påbörjat hundratal medlemmar. Självklart kan man delta på Demokratijamboree även om man inte ombud! Förutom att delta i alla intressanta diskussioner, kommer det finnas olika roliga workshops och programpunkter. Och möjligheten att träffa scouter från hela Sverige, såklart!

Har du frågor?
Kolla på vår FAQ-sida >>

Får du inte svar på dem där är du välkommen att maila demokratijamboree@scouterna.se

Viktiga datum:

Maj 2020 – Kallelse till stämman skickas ut och anmälan öppnar.
20 augusti 2020 – Sista datum att skicka in motioner. Här kan du skicka in din motion >>
20 september 2020 – Handlingarna för stämman publiceras.
20-22 november 2020 – Demokratijamboree och Scouternas stämma är igång!

Den här sidan uppdateras med information kontinuerligt.
Läs mer om Demokratijamboree och Scouternas stämma 2020 på Scoutnytt >>

Har du frågor och funderingar? Maila demokratijamboree@scouterna.se