Sommaren 2021 är det Världsscoutmoot på Irland – vi vill att du hänger med!

Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en världsscoutjamboree, fast för roverscouter (18-25 år). Världsscoutmoot anordnas var fjärde år någonstans i världen och har tidigare år haft mellan 2000–5000 deltagare. Senast, år 2017, hölls mootet på Island och nästa gång är det Irland som är värdland.

Bild från World Scout Moot 2015 Iceland

Så här såg det ut på 2015 års världsscoutmoot på Island.

Mootet på Irland är uppdelat i två delar, första halvan av arrangemanget är alla deltagare uppdelade i internationella patruller som reser längst olika ”trails” och lär känna det irländska folket, landets kultur och dess vackra natur. Under andra halvan återsamlas alla på en plats och lever mer traditionellt lägerliv. Att åka på moot är en speciell upplevelse, och ett av få arrangemang där roverscouter åker som deltagare. Tack vare att du blir indelad i en internationell patrull får du definitivt vara med om saker du aldrig upplevt tidigare och får garanterat kompisar från hela världen!
Vi i kontingentsledningen håller på för fullt med planeringen inför 2021 och uppdaterar med information efterhand, både här och på vår Facebooksida: Svenska Kontingenten World Scout Moot Irland 2021.
Om du har några frågor går det bra att maila oss: moot21@scouterna.se
Kika gärna in på mootets officiella hemsida: https://www.worldscoutmoot.ie/

Praktisk info

Det 16:e världsscoutmootet hålls den 19 till 29 juli 2021 med startpunkt i Dublin. Arrangör är scoutorganisationen på Irland på uppdrag av World Organization of the Scout Movement, WOSM.
Deltagare: Födda mellan 18 juli 1995 – 19 juli 2003
IST/Funktionär: Är du född innan 18 juli 1995? Då vill vi ha med dig som funktionär!
Rundresa: Kontingentsledningen har som mål att erbjuda någon form av rundresa, men i nuläget är inget bestämt.
Ansökan: Datum för när ansökan öppnar är ej bestämt.
Varför ska Sverige åka dit?
Scouternas vision är ”Unga som gör världen bättre”. Genom att möta människor från hela världen i en rolig och trygg miljö kan vi lära oss av andra och samtidigt påverka utifrån våra värderingar. I vårt uppdrag lovar vi ”äventyr, spänning och gemenskap” vilket är vad ett världsscoutmoot kan ge oss.