Sommaren 2022 är det Världsscoutmoot på Irland – vi vill att du hänger med!

Ett världsscoutmoot kan kort beskrivas som en världsscoutjamboree, fast för roverscouter (18-25 år). Världsscoutmoot anordnas var fjärde år någonstans i världen och har tidigare år haft mellan 2000–5000 deltagare. Senast, år 2017, hölls mootet på Island och nästa gång är det Irland som är värdland.

Bild från World Scout Moot 2015 Iceland

Så här såg det ut på 2017 års världsscoutmoot på Island.

Mootet på Irland är uppdelat i två delar, första halvan av arrangemanget är alla deltagare uppdelade i internationella patruller som reser längst olika ”trails” och lär känna det irländska folket, landets kultur och dess vackra natur. Under andra halvan återsamlas alla på en plats och lever mer traditionellt lägerliv. Att åka på moot är en speciell upplevelse, och ett av få arrangemang där roverscouter åker som deltagare. Tack vare att du blir indelad i en internationell patrull får du definitivt vara med om saker du aldrig upplevt tidigare och får garanterat kompisar från hela världen!

Uppdatering: Mootet flyttat till 2022

Mootet skulle genomföras 2021 men har nu blivit flyttat till sommaren 2022 på grund av den rådande Covid-19 pandemin. I nuläget är de exakta datumen för mootet 2022 inte satta och det har inte heller beslutats om deltagaråldern kommer ändras. Med anledning av framflyttningen av arrangemanget har mootet skapat en FAQ som du hittar här: https://www.worldscoutmoot.ie/covid-19-faqs/

Vi i kontingentsledningen tar nu en liten paus från planeringsarbetet men självklart går det bra att maila oss om du har några frågor: moot21@scouterna.se

Eller skriva till oss på Facebook: Svenska kontingenten World Scout Moot Irland 2022

Praktisk info

Det 16:e världsscoutmootet hålls 2022. Arrangör är scoutorganisationen på Irland på uppdrag av World Organization of the Scout Movement, WOSM.

Deltagare och IST/funktionär: Åldersgränserna är inte satta.

Rundresa: Kontingentsledningen har som mål att erbjuda någon form av rundresa, men i nuläget är inget bestämt.

Ansökan: Öppnar under 2021
Varför ska Sverige åka dit?
Scouternas vision är ”Unga som gör världen bättre”. Genom att möta människor från hela världen i en rolig och trygg miljö kan vi lära oss av andra och samtidigt påverka utifrån våra värderingar. I vårt uppdrag lovar vi ”äventyr, spänning och gemenskap” vilket är vad ett världsscoutmoot kan ge oss.