World Scout Moot 2017

26APR-BW136

Vart fjärde år arrangeras World Scout Moot, ett läger för roverscouter från hela världen. 2017 möts vi på Island!

Till Mootet beräknas det komma cirka 6000 scouter ifrån 80 länder. Alla kontingenter är olika stora och från Sverige räknar vi med att bli cirka hundra personer. Du kan välja att åka på lägret på två sätt. Antingen som IST (funktionär) om du är över 25 år, eller som deltagare om du är mellan 18 och 25. Vi har ett begränsat antal platser, så du börjar med att fylla i vår ansökan och sedan får du vidare besked ifall du blivit antagen eller inte. Du ansöker till lägret via den svenska kontingenten som sedan anmäler dig till lägret.

Island, bild från Svenska kontingentens hemsida

Mootet kommer att vara uppdelat i två delar. Halva lägret kommer din patrull av mixade nationaliteter att vara placerade på ett mindre läger med cirka två hundra scouter. I din ansökan kommer du att kunna välja önskad inrikting till denna halva. Du kan välja mellan Äventyr, Natur eller Kultur. Andra halvan är ett gemensamt storläger med alla deltagare.

Du hittar ansökan och all information du behöver på Svenska kontingentens hemsida