Upplev 2019

Upplev 2019 kommer vara ett arrangemang utöver det vanliga. Äventyrarscouter från runt om i Sverige möts och tillsammans åker vi till Nederländerna för att uppleva en ny kultur, möta Nederländska scouter, utforska landet och utmana oss själva.

Under Upplev kommer vi fördjupa oss i Action on Body Confidence, ett programmaterial framtaget av WAGGGS (Världsflickscoutförbundet). Med Action on Body Confidence utmanas vi att påverka makthavarna till att ta beslut om med inkluderande, nya och hållbara strukturer i samhället där alla känner sig välkomna.

Genom att påverka vår omgivning och våra makthavare kan vi förändra världen till det bättre. Vi blir världsförbättrare!

Action on Body Confidence fokuserar på målspåren Självinsikt och självkänsla, Kritiskt tänkande och Aktiv i samhället. Häng med oss på Äventyr!

Vi kommer också fokusera på Anne Franks liv, som förberedelseuppgift kommer ni få Anne Franks dagbok på förträffen, vilken vi vill att ni läst delar eller hela innan vi åker.

Välkommen in med din ansökan!

Kortfakta för Upplev 2019

För vem är arrangemanget? För dig som är äventyrarscout!
Vart ska vi åka? Nederländerna

Vad kostar det? Max 9000kr
Sista ansökan? 2019-08-15

När åker vi? Exakta datum kommer, men vi är i väg under höstlovet v.44

Kontakt upplev2019@scouterna.se

Ansökningar till Scouternas arrangemang är bindande.

När jag ansöker till Scouternas arrangemang försäkrar jag att jag/min vårdnadshavare att jag till min kännedom är fysiskt och psykiskt kapabel att genomföra arrangemanget. Om det i, eller efter, ansökan framkommer att ansökande av Scouternas arrangemangsgrupp inte anses förmögen att på ett tryggt och säkert sätt delta på arrangemanget, kan Scouternas arrangemangsgrupp neka deltagande.

Den som ansökt sig till ett arrangemang är skyldig att betala hela arrangemangssavgiften, med följande undantag:

1. Den som avanmäler sig innan ansökningstiden har gått ut stryks från listorna och ingen betalning behöver erläggas.

2. Den som ansökt men inte blivit antagen, erlägger ingen avgift.

3. Den som avanmäler sig efter det ansökningstiden gått ut är betalningsskyldig enligt följande system:

180-91 dagar innan startdatum återbetalas 90% av avgiften

90-56 dagar innan startdatum återbetalas 50% av avgiften

55-0 dagar innan startdatum återbetalas 0% av avgiften

Observera att avanmälan ska ske skriftligen till arrangemang@scouterna.se, muntlig avanmälan gäller ej.