Klimattoppmötet COP26

Scouterna = Klimathjältar

Åk med Scouterna på klimattoppmötet COP26 – En unik möjlighet att vara på plats och uppleva en av framtidens kanske viktigaste möten på toppnivå. Scouter deltar för att lyfta ungas röster kring frågor som rör klimat, miljö och vår framtid på planeten.

Detta arrangemang är under planering, just nu söker vi arrangemangsledare. Blev du som deltagare sugen på att åka? Härligt! –  Håll utkik för mer information!

Som arrangemangsledare kommer du ha stor möjlighet att påverka utformningen av resan både vad gäller längden på arrangemanget, innehåll och förberedelser för deltagarna. Konferensen pågår 9-20 november, preliminärt inom västra Europa.

Deltagarna kommer vara mellan 15-25 år gamla och ha ett engagemang i miljö- och klimatfrågor. Deltagarna kommer tas ut genom enskild ansökan där de kommer motivera sitt engagemang i frågorna.

Gillar du att hitta kreativa lösningar för att ge fler möjlighet att kämpa för klimatet? I detta teamet behöver vi personer som kan arbeta utifrån både tydliga och stundvis otydliga ramar. Resan genomförs som en del av ett externt finansierat projekt där vissa villkor måste uppfyllas gentemot givaren (befintligt budget, deltagare från både Sverige och andra länder). Ännu är inte platsen för mötet fastställt med vi har fått indikationer på att det är i Europa. I den bästa av världar kan detta arrangemang ge mer än 20 svenska och utländska scouter en möjlighet att kämpa för en mer hållbar framtid. Är du sugen på denna utmaning sök nu!