Familjeveckor vid Mullfjällsstationen

Familjevecka för familjer som har någon scoutanknytning – barn, ungdomar och vuxna som vill prova på sommar fjället vid Scouternas egen fjällanläggning i Duved, Jämtland.

Många kommer för att det är ett trevligt sätt att möta andra vänner i härlig fjällmiljö. Normal kondition behövs, men man behöver inte ha tidigare fjällvana.

Varje dag erbjuds i samråd med gästerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Färdledare ingår. Med oss kommer du till platser och smultronställen som annars är svåra att upptäcka. Bad i en iskall jokk, besök hos renar i sameläger, bestiga mulletoppen, göra omvänd topptur – upp med Kabinbanan och gå sista biten upp till Åreskutan. Om vädret och orken tillåter kanske du sedan vandrar nedåt och hem över nästa fjäll mot Mullfjällsstationen.

Man kan även lägga upp dagen efter eget huvud, kanske sitta i storstugan och njuta av utsikten eller utnyttja Åredalens turistutbud. Men visst är det trevligt att tillsammans efter bastun och kvällsfikat prata om dagens upplevelser och planera nästa dags utfärd.

Kvällarna kan ägnas åt enklare hantverk mot självkostnadspris. Fjällstationen har hög standard, med modernt kök, dusch och bastu. Anläggningen ligger alldeles under kalfjällsgränsen med milsvid utsikt över västra Jämtlands fjällvärld.

Välkommen till sommarfjället!

Deltagare

Familjer med barn, ungdomar och vuxen/vuxna 0-100 år.

Vi bjuder in till en veckas aktiviteter 21/7 – 27/7 2019 (söndag – lördag).

Scouternas fjällanläggning Mullfjällstationen, Duved, Jämtland.

Program och praktisk info

All information du behöver om Scouternas familjeveckor vid Mullfjällstationen på sommarfjället i Duved-Åreområdet finns även som pdf. Här kan du få veta hur upplägget för veckan är, hur man tar sig till Mullfjällstationen, packningstips och annat som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget.

Ladda ner pdf Familjeveckor på Mullfjället »

Kostnader och avgifter

Kostnaden för deltagare från 16 år och uppåt är 2900 kr/person och 1750 kr/barn i åldern 3-15 år. Barn under 3 år betalar ingen avgift.

Anmälan

Ansökan till kommande familjevecka sker via info@scouterna.se senast 19 februari.