Upplev fjället med familjen i sommar

Nästa sommar kan familjer som har scoutanknytning prova på sommarfjället vid Scouternas egna fjällanläggning i Duved, Jämtland.

bild_sommarfjället

Många familjer kommer för att det är trevligt att möta nya vänner i härlig fjällmiljö. Kondition behövs, men man behöver inte ha tidigare fjällvana.

Varje dag erbjuds i samråd med gästerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Färdledare ingår. Med oss kommer du till platser och smultronställen som annars är svåra att upptäcka. Tillsammans bestiger vi Mullfjällstoppen, badar i en iskall jokk, utforskar fjällets flora och hittar ett och annat vattenfall. Om vädret och orken tillåter vandrar vi iväg och övernattar på fjället. Har vi tur får vi se både älg och ren.

Man kan även ta dagen som den kommer och sitta i storstugan och njuta av utsikten eller utnyttja Åredalens turistutbud. Visst är det trevligt att tillsammans efter bastun och kvällsfikat prata om dagens upplevelser och planera nästa dags färd.

Kvällarna kan ägnas åt enklare hantverk mot självkostnadspris. Fjällstationen har hög standard, med modernt kök, dusch och bastu. Anläggningen ligger alldeles under kalfjällsgränsen med milsvid utsikt över västra Jämtlands fjällvärld.

Välkommen till sommarfjället!

Deltagare

Familjer med barn, ungdomar och vuxen/vuxna 0-100 år.

Vi bjuder in till en veckas aktiviteter (vi återkommer om exakta datum)

Scouternas fjällanläggning Mullfjällstationen, Duved, Jämtland.

Program och praktisk info

All information du behöver om Scouternas familjeveckor vid Mullfjällstationen på sommarfjället i Duved-Åreområdet finns även som pdf. Här kan du få veta hur upplägget för veckan är, hur man tar sig till Mullfjällstationen, packningstips och annat som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget.

Ladda ner pdf Familjeveckor på Mullfjället »

Kostnader och avgifter

Kostnaden för deltagare från 16 år och uppåt är 2900 kr/person och 1750 kr/barn i åldern 3-15 år. Barn under 3 år betalar ingen avgift.

Datum för när ansökan öppnas kommer att meddelas inom kort.