Explorer Belt 2018 Italien

Explorer belt

Ett livs äventyr

Vad är Explorer Belt?
Det är ett av de största äventyren du kommer uppleva!
Explorer Belt är en utmaning, både fysiskt och psykiskt. Du vandrar i ett främmande land med endast din parkamrat som sällskap i 10 dagar då ni ska vandra minst 160km samtidigt som ni tillsammans med lokalbefolkningen löser utmaningar och uppgifter. Och allt börjar på en okänd plats och målet får ni lista ut på vägen.

Explorer Belt i Italien går under sommaren med 40 scouter vandrandes genom de italienska byarna. Efter vandringen får scouterna tillsammans möjlighet att under en rundresa i landet utforska mer av Italien, dess kultur och historia.

Vandringen

En stor del av din Explorer Belt upplevelse kommer från den tio dagar långa vandringen du genomför tillsammans med din parkamrat. Där ni tillsammans får lösa hur ni ska ta er framgenom landet, lösa uppgifter och möta lokalbefolkningen. Allt börjar någonstans i Italien och slutar någon annanstans, vart platserna faktiskt är får paret lösa själva.

Vandringen testar er förmåga att lösa problem och hålla sams för att klara av vandringen i tid och komma fram till målgången på rätt plats. Att vara tillsammans med en person 24 timmar om dagen i 10 dagar är inte lätt, välj din parkamrat noga.

Det går att anmäla sitt intresse till Explorer Belt utan parkamrat. Då kommer arrangemangsteamet göra sitt bästa för att para ihop dig med någon annan som sökt utan parkamrat.

Rundresan

Efter vandringen sammanstrålar alla paren igen för en gemensam rundresa genom Italien. En otrolig möjlighet att se Italiens många sevärdheter tillsammans med nya och gamla scoutvänner och skapa roliga minnen som varar för livet. Rundresan kan lätt bli lika minnesvärd som vandringen, men kan kännas som ett helt annat arrangemang. Vart rundresan kommer ta oss blir dock en överraskning tills vi är där.

Bra information

När

Explorer Belt Italien kommer att börja den 17 juni 2018 från en samlingsplats i Sverige och vara tillbaka igen den 8 juli.

Var

Italien.
För att få mer exakt information får ni anmäla er och se när bussen stannar i Italien i juni.

Vem

Alla scouter mellan 16 och 20 år kan ansöka om att gå årets Explorer Belt i Italien. Om antalet sökande blir för många kommer ett urval göras av arrangemangsledarna.

Max 15 000 kr per deltagare.
Det finns flera möjligheter att söka stipendium och bidrag.
Ni kan läsa om lite tips här>>

Hittar du här>>
Ansökan stänger 15/1 -2018

Ansökningsregler

Följande gäller för alla som ansöker om plats till årets Explorer Belt.

Ansökningar till Scouternas arrangemang är bindande.

När jag ansöker till Scouternas arrangemang försäkrar jag att jag/min vårdnadshavare att jag till min kännedom är fysiskt och psykiskt kapabel att genomföra arrangemanget. Om det i, eller efter, ansökan framkommer att ansökande av Scouternas arrangemangsgrupp inte anses förmögen att på ett tryggt och säkert sätt delta på arrangemanget, kan Scouternas arrangemangsgrupp neka deltagande.

Den som ansökt sig till ett arrangemang är skyldig att betala hela arrangemangssavgiften, med följande undantag:

1. Den som avanmäler sig innan ansökningstiden har gått ut stryks från listorna och ingen betalning behöver erläggas.
  2. Den som ansökt men inte blivit antagen, erlägger ingen avgift.
  3. Den som avanmäler sig efter det ansökningstiden gått ut är betalningsskyldig enligt följande system:
  • 180-91 dagar innan startdatum återbetalas 90% av avgiften
  • 90-56 dagar innan startdatum återbetalas 50% av avgiften
  • 55-0 dagar innan startdatum återbetalas 0% av avgiften

Observera att avanmälan ska ske skriftligen till arrangemang@scouterna.se, muntlig avanmälan gäller ej.