Explorer Belt 2020

Siluettbild på vandrare på bergsida

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Under arrangemanget gör du och en parkamrat en fysiskt utmanade vandring under tio dagar. Då får ni möta en annan kultur på nära håll och vara med om spännande möten. Det är en upplevelse utöver det vanliga! Under 2020 anordnas Explorer Belt i Wales och i Spanien.

Explorer Belt innebär en utmaning som skiljer sig från i stort sett allt du har gjort som scout tidigare. Du och en vän är långt från familj, kompisar och ledare.

Vandringen är längre än vad de flesta av er genomfört tidigare och den går igenom ett okänt område. Du och din parkamrat skall planera er vandring, med mat, logi och klara mötet med främmande människor i ett land ni kanske aldrig besökt tidigare. Fantastiska möten och minnen för livet garanteras!

Under vandringen kommer ni dessutom att behöva lösa en del uppgifter och besvara en del frågor som arrangemangsledarna delar ut vid vandringen start. Det kan vara allt från hur många invånare landet har, till att ni ska bjuda en invånare på en svensk måltid.

Under vandringen måste deltagarna också följa några regler, de får inte betala för färdiglagad mat eller övernattning. Deltagare lagar antingen egen mat på stormkök eller blir bjudna på mat, detsamma gäller för sovplats.

Efter den 10 dagar långa vandringen görs oftast en gemensam rundresa resten av arrangemanget.

Var: Spanien eller Wales

Kostnad: Maxpris 15000 kr
Maxpris betyder att vi inte kommer överstiga 15 000 kr, men vi gör allt vi kan för att din avgift ska vara så låg som möjligt.

Datum Wales:
27/6 Samling i Lund
28/6 Utresa
15/7 Åter i Lund

Datum Spanien:
18/6 Utresa från Malmö
9/7 Åter i Malmö (preliminärt)

Ansökan för Explorer belt 2020 är nu stängd.

Vid frågor, kontakta arrangemang@scouterna.se

Scouternas arrangemang ges i samarbete med Scouternas folkhögskola.