Explorer Belt 2019

Siluettbild på vandrare på bergsida

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Under arrangemanget gör du och en parkamrat en fysiskt utmanade vandring under ungefär tio dagar. Då får ni möta en annan kultur på nära håll och vara med om spännande möten. Det är en upplevelse utöver det vanliga!

Explorer Belt innebär en utmaning som skiljer sig från i stort sett allt du har gjort som scout tidigare. Du och en vän är långt från familj, kompisar och ledare.

Vandringen är längre än vad de flesta av er genomfört tidigare och den går igenom ett okänt område. Du och din parkamrat skall planera er vandring, med mat, uppgifter, logi och klara mötet med främmande människor i ett land ni kanske aldrig besökt tidigare. Fantastiska möten och minnen för livet garanteras!

Explorer Belt Irland – Ansökan har inte öppnat

Ansökningsregler:

Ansökningar till Scouternas arrangemang är bindande.
När jag ansöker till Scouternas arrangemang försäkrar jag att jag/min vårdnadshavare att jag till min kännedom är fysiskt och psykiskt kapabel att genomföra arrangemanget. Om det i, eller efter, ansökan framkommer att ansökande av Scouternas arrangemangsgrupp inte anses förmögen att på ett tryggt och säkert sätt delta på arrangemanget, kan Scouternas arrangemangsgrupp neka deltagande.

Den som ansökt sig till ett arrangemang är skyldig att betala hela arrangemangssavgiften, med följande undantag:

1. Den som avanmäler sig innan ansökningstiden har gått ut stryks från listorna och ingen betalning behöver erläggas.

2. Den som ansökt men inte blivit antagen, erlägger ingen avgift.

3. Den som avanmäler sig efter det ansökningstiden gått ut är betalningsskyldig enligt följande system:
180-91 dagar innan startdatum återbetalas 90% av avgiften
90-56 dagar innan startdatum återbetalas 50% av avgiften
55-0 dagar innan startdatum återbetalas 0% av avgiften

Observera att avanmälan ska ske skriftligen till arrangemang@scouterna.se, muntlig avanmälan gäller ej.

Scouternas arrangemang ges i samarbete med Scouternas folkhögskola.