Explorer Belt 2020

Siluettbild på vandrare på bergsida

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Under arrangemanget gör du och en parkamrat en fysiskt utmanade vandring under tio dagar. Då får ni möta en annan kultur på nära håll och vara med om spännande möten. Det är en upplevelse utöver det vanliga! Under 2020 anordnas Explorer Belt i Wales och i Spanien.

Explorer Belt innebär en utmaning som skiljer sig från i stort sett allt du har gjort som scout tidigare. Du och en vän är långt från familj, kompisar och ledare.

Vandringen är längre än vad de flesta av er genomfört tidigare och den går igenom ett okänt område. Du och din parkamrat skall planera er vandring, med mat, logi och klara mötet med främmande människor i ett land ni kanske aldrig besökt tidigare. Fantastiska möten och minnen för livet garanteras!

Under vandringen kommer ni dessutom att behöva lösa en del uppgifter och besvara en del frågor som arrangemangsledarna delar ut vid vandringen start. Det kan vara allt från hur många invånare landet har, till att ni ska bjuda en invånare på en svensk måltid.

Under vandringen måste deltagarna också följa några regler, de får inte betala för färdiglagad mat eller övernattning. Deltagare lagar antingen egen mat på stormkök eller blir bjudna på mat, detsamma gäller för sovplats.

Efter den 10 dagar långa vandringen görs oftast en gemensam rundresa resten av arrangemanget.

Anmälan

Anmälan kommer att öppna under vintern 2019-2020. Så fort det finns mer information kommer den publiceras här!

Vid frågor, kontakta arrangemang@scouterna.se

Scouternas arrangemang ges i samarbete med Scouternas folkhögskola.