Blå Hajken

vandring-ottjallet.jpg-963961448-428x286

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för äventyrarscouter, utmanarscouter, roverscouter och ledare. Under dessa vandringshajker får du uppleva gemenskap, friluftsliv och spänning.

Under sju till tolv dagar får du chans att leva i nuet och lära känna spännande människor från hela Sverige i härlig friluftsmiljö långt bort från vardagen.

Friluftsliv och ledarskap med känsla

Livet i patrullen och samarbetet med hajkdeltagarna ger dig kunskaper om grupprocesser och ledarskap genom praktisk erfarenhet. Vi vandrar, bor i tält eller vindskydd och lagar mat utomhus under hajken vilket ger dig mycket goda erfarenheter och kunskaper om friluftsliv. Hajken är fylld av varierade aktiviteter och ceremonier som ger dig som deltagare den där särskilda Blå Hajkenkänslan som växt fram under de 70 år som Scouterna arrangerat hajken.
2021 lanseras en ny Blå Hajken för äventyrarscouter.

Äventyrarna, Jägarna och Forsfararna – tre Blå Hajkenupplevelser

Fram till nu har Scouterna haft två Blå Hajken: Jägarna och Forsfararna. Från och med sommaren 2021 finns det tre Blå Hajken.
Forsfararna vandrar i bitvis stiglösa skogar och över myrar i Värmland. Under en del av hajken bygger patrullerna egna flottar och åker nerför Klarälven. Jägarna vandrar i de Jämtländska fjällen utanför rösade leder där inga andra människor rör sig och utan kontakt med omvärlden. Har du normal kondition och är laddad för äventyr så klarar du den fysiska ansträngningen bra. Äventyrarna håller till bland de lägst belägna fjällen i Sverie. Vi rör oss på sjöar och över fjäll mot den bohuslänska kusten. Här har du möjlighet att vara med och skapa scouthistoria, som deltagare på den första Blå Hajken Äventyrarna!

Blå Hajken genomförs i samarbete med Scouternas Folkhögsskola.

Läs mer om Blå Hajken på www.blahajken.scout.se