Andra internationella läger

Varje år anordnas stora jamboreer och andra läger runt om i världen. Till många läger kan kåren åka på egen hand d.v.s. utan en kontingent. De större lägren, det rör främst nationella jamboreer, kräver en kontingent. Denna utses av Scouterna. De läger som har en officiell kontingent som du som medlem kan åka med på hittar du under Scouternas Arrangemang. Scouterna kan inte ha officiella kontingenter till alla läger, men du som är medlem i Scouterna kan själv ordna en kontingent till ett läger, en så kallad fristående kontingent. Läs mer om fristående och officiella kontingenter här >>

I listan här nedan hittar du läger som Scouterna har blivit inbjudna till eller blivit tipsade om. Du kan själv tipsa om läger som inte är med i listan här>>. Till de flesta kan kåren åka utan en kontingent, kolla på lägrets hemsida eller hör av er till lägrets arrangör och fråga om ni kan anmäla er som kår. Om det krävs en fristående kontingent kan Scouterna ge visst stöd i detta. Vissa kan ha en utsedd fristående kontingent. Klicka på respektive läger för att läsa mer och se om det finns en utsedd fristående kontingent.

Scouterna marknadsför inga specifika läger utöver Scouternas Arrangemang, men du får gärna tipsa själv bland dina kontakter och på sociala medier om läger utomlands!

Arrangemang Plats Månad
Kilimanjaro International Camporee Marangu, Tanzania augusti, 2018
Senior Scout Adventure – Cederberg 2018 Sydafrika december, 2018
CamJam 2019 Huntingdon Racecourse, Cambridgeshire, England juli, 2019