Upptäcktsfärd Norden – Norge

Sjö och kvällshimmel någonstans nordisk skog

Upptäcktsfärd Norden var ett årligen återkommande arrangemang som riktade sig till scouter i åldern 12-16 år.

Scouter från hela Sverige åkte tillsammans till ett nordiskt grannland och mötte lokala scouter, upplever äventyr och lär känna landet och dess natur och kultur. Upplägget varierade från år till år, men målet var detsamma – att ge deltagarna en fantastisk upplevelse i en internationell miljö. 2014 gick arrangemanget i Norge.

Du kan läsa om senaste Upptäcktsfärd Norden på hemsidan >>

Sedan 2015 har Upptäcksfärd Norden ersatts av två andra arrangemang: Upplev och Expedition. Upplev riktar in sig på att hitta sin plats i världen genom en resa till något land i Europa med fokus på reflektion och kunskapsutbyte. Expedition är ett arrangemang med fokus på fysiska utmaningar och är en lite tuffare utmaning.