Camino 2014

Vuxna scouter från hela Sverige på vandring. Målet för vandringen är det samma som för tusentals andra från hela världen -Santiago de Compostela. Arrangemanget är en upplevelse utöver det vanliga. Under cirka tio dagar vandrar vi den sista biten av en av de världskända pilgrimsleden till Santiago de Compostela -Camino Potugues. Varje dag bjuder en ny utmaning, både för dig personligen och för hela gruppen. Arrangemanget kommer att fokusera på målspåren: Självinsikt och självkänsla, existens samt egna värderingar.

Scouternas arrangemangsgrupp har fått frågor om att det borde finnas ett arrangemang för vuxna scouter. Sagt och gjort, får vi lov att presentera: Camino 2014 – Arrangemanget för dig som är över 25!

Vi äter och sover tillsammans på härbergena längs vägen. På dagarna vandrar vi mot målet, och kvällarna ägnas åt aktiviteter, reflektion och diskussioner. Efter att vi har hämtat våra diplom pilgrimskontoret avslutas resan med festmiddag i Santiago de Compostela

Arrangemanget leds av Vägvisare som är er guide, både för resan men också för utmaningar, aktiviteter och reflektioner. Möt nya vänner att dela skoskav och tankar med! Upplev Galiciens vackra natur och utmana dig själv!

Tre resor

Tillsammans med din Patrull kommer du att företa dig tre resor: Den första resan är vandringen längs den uråldriga pilgrimsleden mot Santiago de Compostela. Vi vandrar längs Camino Portuguese, den Portugisiska delen av leden och bor och äter på härbärgen längs med vägen.

Den andra resan är patrullens resa tillsammans. Med diskussion, relflektion och feedback som färdsätt reser ni tillsammans mot en fördjupand gemenskap och en större förståelse för hur du som individ påverkas av och påverkar gruppen.

Din tredje resa är personlig. Du kommer att utmanas i att relflektera över din egen tillvaro, din existens, och dina värderingar. Du får en djupare förståelse för hur dina val påverkar vem du är, och sammanhanget mellan värderingar, tankar och handling.

Vi vill göra detta arrangemanget tillsammans med dig som deltagare och vi kommer tidigt i vår ha en förträff där vi tillsammans utformar våra resor.

För vem: Ledare och andra vuxna scouter över 25 år

När/Var: Vi samlas i Tui i Portugal på morgonen den 17 Juli och avslutar tillsammans i Santiago de Compostela på eftermiddagen den 26 Juli.

Resa: Ni ordnar själv resa till och från arragemagets start och slut.

Var: Portugal/Spanien

Kostnad: Vi räknar på det och mer information kommer men maxpriset är 6000 kronor.